Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Как се копа и кара! – Dig&Ride Vratsa Trails

16.05.2020 @ 10:00 17.05.2020 @ 18:00

Каним всички ентусиасти и любители на истинското каране да се включат в един уикенд, съчетаващ обучение по изграждане на трасета и усъвършенстване на уменията по спускане по технични пътеки. Събитието ще се проведе в два дни, като първият ден ще бъде посветен на оформяне на съществуващи и изкопаване на нови линии, виражи, скокове и други под вещото ръководство на местното Trail crew/ Omsight/ VratsaTrails.

Втория ден ще бъде посветен на каране по пътеките с извозване и възможност да получите практически съвети за усъвършенстване на уменията на спускане по стръмни терени, сипеи, скали, спънати участъци и други елементи с инструктор от Bike Ventures. Няма задължително условие за участие и в двата дни, всеки може да се включи за колкото дни желае.

В първия ден няма да има организиран транспорт от София до с. Згориград – всеки желаещ да се включи пътува със собствен транспорт. Ще има осигурено извозване към пътеките.
За втория ден (неделя) ще има организиран транспорт от София с бус и ремарке и извозване. ПОДРОБНОСТИ ПО-ДОЛУ.
Събитието има благородна кауза – част от таксата ще бъде дарена на местното trail crew за подпомагане поддръжката и облагородяване на трасетата.
И както казват местните „И нека бъде Б04!“

ПРОГРАМА:

Събота 16.05 – Обучение TRAIL BUILDING
10:00 Сборен пункт на площад Тезеро в с. Згориград. Бърз брифинг, разпределяне на участниците и инструментите и придвижване към пътеките. Първо ще направим едно спускане с колелата за запознаване с пътеката и участъците, по които ще се работи. Работа по пътеките, включваща чистене на храсти и камъни, изграждане на виражи, скокове, облагородяване на съществуващи линии. Почивка за обяд. Ако остане време и сила, ще направим още едно спускане с колелата по избрана пътека.
17:00 Приключване на мероприятието. Бира и раздумки.

Неделя 17.06 – Свободно каране + обучение
8:00 Тръгване от ст. „В. Левски“, София посока с. Згориград.
10:00 Пристигане и трансфер до началото на първата пътека, където ще започнем с кратка разгрявка. Каране по няколко избрани пътеки с възможност за спиране на определени участъци и трениране и усъвършенстване на умения за преминаването им – скални прагове, сипеи, остри завои, стръмни участъци, off camber пасажи и др.
18:00 Приключване на карането. Бира, разбор и отпътуване към София.

ТАКСИ ЗА УЧАСТИЕ:

Събота 16 май: 10 лв.
Всеки желаещ може да остави и допълнително дарение на местното trail crew.
Включва: обучение и насоки в trail building-а, инструменти, местен транспорт до пътеките.
ВАЖНО:
– препоръчително е всеки, който разполага с инструменти от рода на гребло, лопата, кирка да ги вземе със себе си;
– задължително носете ръкавици за работа;
– може да дойдете с колело;

Неделя 17 май:
ТАКСА: 70 лв
Включва: транспорт с бус и ремарке София – с. Згориград – София, практически съвети от опитен и лицензиран инструктор, извозване до началото на пътеките, шофьор.

ТАКСА (без транспорт от София): 55 лв.
Включва: каране с инструктор, извозване до началото на пътеките, шофьор.

Минимален брой участници: 6 души

!ВАЖНО!
За записване – https://forms.gle/tNtgo42CK7zEhbAT9

– Обучението е насочено предимно към ниво Напреднали. За да се насладите на пътеките, е нужно да имате опит в спускане по трасета с висока степен на трудност, включващи стръмни, скалисти, с обратен наклон участъци.
– Задължителна екипировка: изправен велосипед, каска, наколенки.
– Препоръчително е да разполагате с планинска застраховка. При желание може да си направите чрез нас срещу допълнително заплащане.
– За повече подробности: Bike Ventures [email protected] или 0898419414

Згориград, България + Google Map