Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Как се копа и кара 3! – Dig&Ride Vratsa Trails

30.05.2020 31.05.2020

Каним всички ентусиасти и любители на истинското каране да се включат в един уикенд, съчетаващ обучение по изграждане на трасета и усъвършенстване на уменията по спускане по технични пътеки. Събитието ще се проведе в два дни, като първият ден ще бъде посветен на оформяне на съществуващи и изкопаване на нови линии, виражи, скокове и други под вещото ръководство на местното Trail crew/ Omsight/ VratsaTrails
Втория ден ще бъде посветен на каране по пътеките с извозване и възможност да получите практически съвети за усъвършенстване на уменията на спускане по стръмни терени, сипеи, скали, спънати участъци и други елементи. Няма задължително условие за участие и в двата дни, всеки може да се включи за колкото дни желае.
Няма да има организиран транспорт от София до с. Згориград, всеки желаещ да се включи пътува със собствен транспорт. Ще има осигурено извозване към пътеките.

ПРОГРАМА:

Събота 30.05 | Обучение TRAIL BUILDING
10:00 Сборен пункт на разклона за Леденика. Бърз брифинг, разпределяне на участниците и инструментите и придвижване към пътеките. Първо ще направим едно спускане с колелата за запознаване с пътеката и участъците по които ще се работи. Работа по пътеките, включваща чистене на храсти и камъни, изграждане на виражи, скокове, облагородяване на съществуващи линии. Почивка за обяд. Ако остане време и сила, ще направим още едно спускане с колелата по избрана пътека.
17:00 Приключване на мероприятието. Бира и раздумки.

Неделя 31.05 | Свободно каране + обучение
10:00 Тръгване от разклона за Леденика.
10:30 Трансфер до началото на първата пътека, където ще започнем с кратка разгрявка. Каране по няколко избрани пътеки с възможност за спиране на определени участъци и трениране и усъвършенстване на умения за преминаването им – скални прагове, сипеи, остри завои, стръмни участъци, off camber пасажи и др.
17:30 Приключване на карането. Бира, разбор и отпътуване към София.

ТАКСИ ЗА УЧАСТИЕ:

Събота 30 май:

Всеки желаещ може да остави дарение на местното trail crew.

Включва: обучение и насоки в trail building-а, инструменти, местен транспорт до пътеките.
ВАЖНО:
– препоръчително е всеки, който разполага с инструменти от рода на гребло, лопата, кирка да ги вземе със себе си;
– задължително носете ръкавици за работа;
– може да дойдете с колело.

Неделя: 31 май:
ТАКСА: 50 лв. с обучение.
Включва: транспорт с бус и ремарке с. Згориград, практически съвети от опитен и лицензиран инструктор, извозване до началото на пътеките, шофьор.

ТАКСА 35 лв. без обучение
Включва: извозване до началото на пътеките, шофьор.

Минимален брой участници: 6 души

!ВАЖНО!
За записване – на лично съобщение във Facebook

– Обучението е насочено предимно към ниво Начинаещи и Средно напреднали. За да се насладите на пътеките, е нужно да имате опит в спускане по трасета с висока степен на трудност, включващи стръмни, скалисти, с обратен наклон участъци.
– Задължителна екипировка: изправен велосипед, каска, наколенки.
– Препоръчително е да разполагате с планинска застраховка. При желание може да си направите чрез нас срещу допълнително заплащане.
– За повече подробности: VratsaTrails или 0889031190

https://www.facebook.com/events/634963810390984/

Згориград, България + Google Map