Red Bull Hardline 2017

Покрай многото състезания в България нямаше как да отразим своевременно това събитие на Red Bull, но то е твърде значимо, за да го подминем съвсем без нищо.


Red Bull Hardline съвсем не е най-голямото събитие, организирано/спонсорирано от известната компания за енергийни напитки (в него участват само шепа поканени състезатели, някои от тях дори не са сред лидерите в Световната купа), но със сигурност е едно от най-впечатляващите в планинското колоездене в момента. Причината за това е трасето, изградено от Дан Атертън в Дъфи, Уелс, което е едно от най-бруталните, които тази дисциплина е виждала, защото освен скорост, включва и много елементи, които са по-близки до екстремния фрийрайд. Вземете кое да е трудно трасе за спускане, включително тези в СК, и има голям шанс това в Дъфи да е малко по-стръмно, малко по-технично, с малко (или много!) по-големи скокове. С две думи, плашещо е! Плашещо е дори за гледане, но и за професионалните спускачи то не е лесна за преглъщане хапка – по него се чупят рамки, компоненти, а в някои лоши случаи и кости…

Истината е, че картината в случая дава по-добра представа от думите, затова сме приготвили два видеоклипа, които дават добра представа за състезанието. Единият е от камерата на победителя Крейг Еванс, а другият е от отбора Polygon UR, чиито представители в Hardline бяха Сам Рейнолдс и Александър Файол.

Реклама

Ако видяното дотук ви е накарало да затаите дъх, може би ще намерите време да изгледате и записа от прякото предаване на цялото състезание:
https://www.youtube.com/watch?v=pL2n1-2seKE

Ако ли пък не, вижте поне класирането за 2017 г.:

  1. Craig Evans (GBR) – 02.31.29
  2. Bernard Kerr (GBR) – 02.33.30
  3. Dan Atherton (GBR) – 02.33.73
  4. Laurie Greenland (GBR) – 02.36.26
  5. Adam Brayton (GBR) – 02.36.40
  6. Graeme Mudd (AUS) – 02.36.73
  7. Kaos Seagrave (GBR) – 02.45.40
  8. Taylor Vernon (GBR) –02.45.96
  9. Al Bond (GBR) – 02.49.99
  10. Alexandre Fayolle (FRA) – 03.04.31

Репортаж от събитието (на английски език) можете да прочетете тук: https://www.redbull.com/int-en/red-bull-hardline-2017-race-results, а още видеоклипове и материали за него ще намерите в сайта на Red Bull: https://www.redbull.com/int-en/events/red-bull-hardline-mtb.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>