Остават броени дни до Petrich DHI 2017

Petrich DHI ще посрещне колоездачите за първи кръг от Българските даунхил серии

Състезанието е включено и в календара на Международния колоездачен съюз

10.05.2017 г., София. Първият кръг от Българските даунхил серии се задава през идния уикенд – 12-14 май. Най-южният български град, Петрич, ще посрещне някои от най-добрите български планински колоездачи в състезанието Petrich DHI.

Домакини на състезанието ще бъдат клуб „Виво“, Петрич, които построиха и новото трасе „Папреница“/Paprenitsa, което ще предизвика уменията на колоездачите в дисциплината спускане. То е с дължина 2756 м и е разположено в ниската част на планината Беласица, като финалът му отвежда колоездачите в Петрич, недалеч от самия център на града.

Очаква се в състезанието да вземат участие около 150 състезатели, които ще бъдат разделени в категориите: Мъже 17+, Жени 17+, Юноши 15-16, Мъже 30+ и Hardtail.

Освен като първи кръг от Българските даунхил серии, събитието е включено и в календара на Международния колоездачен съюз и е класифицирано като UCI class 3 състезание. Това означава, че колоездачите, състезаващи се в категория Мъже 17+, ще получат точки както за националната, така и за световната ранглиста в зависимост от класирането си.

Това е първото колоездачно състезание, което ще се проведе по новото трасе в Петрич, а самото състезание бележи първото си издание. Въпреки това, положителните отзиви за трасето вече са факт и очакванията са за една много силна и интересна DH надпревара.

Реклама

ПРОГРАМА:

12.05, петък

10:30 – 18:00: Регистрация

10:30 – 17:00: Оглед на трасето

19:30: Техническа конференция

13.05, събота

09:30 – 14:30: Регистрация

09:30 – 17:30: Тренировка

14.05, неделя

09:30 – 11:30: Тренировка

12:30 – 14:30: Квалификации (вкл. за отворените категории)

15:30 – 17:30: Финали

18:00: Церемония по награждаване

За „Папреница“:

Клуб „Виво“ вече са доказали своите възможности за изграждане на едни от най-добрите трасета за планинско колоездене в страната ни. Kongur Air DH – друго трасе, изградено от клуба – е определяно от мнозина колоездачи като едно от най-предизвикателните на територията на страната ни, заради множеството скокове, и допринесло безспорно за развитието на спорта и прогреса на колоездачите. „Папреница“, с денивелация 528 м и старт, разположен на 773 м надморска височина, ще предложи едно съвсем различно, но не по-малко вълнуващо преживяване за колоездачите.

„Папреница“ се различава доста от Kongur Air DH. Естественият наклон, камъните и корените, които се показват, са достатъчни, за да го превърнат в едно доста „мъжко“  трасе и да го разграничат от предишното. Дължината на това трасе също трябва да се има предвид,  състезателите ще трябва да се подготвят добре физически, за да издържат финалната част.“, казва Емил Кузманов от „Виво“, който е един от хората, участващи активно в работата по трасето.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>