Home Mountain Winter DH | Избрани десет от Любомир Ботушаров

От 2017 г. започваме нова поредица от фотоистории, които ще са свързани най-често със събитията, но понякога и с други карания. Ключовото при тях е, че ще ви показваме избрани десет снимки от един или друг автор по съответната тема, с или без коментар към тях. В случая темата е първото състезание за сезон 2017 и първото DH състезание на сняг – Home Mountain Winter DH.

На мен трасето, започващо от Алеко и спускащо се по синята писта към долна станция на „Романски“, ми действаше доста сантиментално, защото преди повече от 10 години точно тук изпитах за пръв път удоволствието и адреналина от спускането по сняг. Сега го изпитваха около 80 човека.

Най-бърз от тях беше Иван Колев (Ram Bikes). Най-бързият български ендуро състезател със сигурност не е забравил навиците си от спускането, макар че днес спечели не толкова с агресия, колкото с чисто и сигурно каране.

Удоволствието всъщност не беше толкова сигурно… Въпреки чудесния, стегнат сняг, пистата бързо се изрови от гумите на участниците и още по време на тренировките някои участъци вече бяха доста трудни за преминаване.

Реклама

Теорията за големия взрив многократно бе пресъздадена в практиката. 

Константин Димов (Riders United) подхождаше смело и агресивно към хлъзгавото и непредсказуемо трасе по време на тренировките, а на финала изглеждаше най-бърз до момента, в който се „взриви“ с доста висока скорост след последния скок и байкът му литна на няколко метра във въздуха.

Георги Радев (True Riders) също изпитваше някои затруднения при тренировките, но това не му попречи да спечели в категория Master.

Някои участници дори си бяха направили самоделни „вериги“ от кабелни връзки, стегнати около гумата, макар че подобна система нямаше с какво да им помогне за коловозите, а пък лед на практика липсваше.


Ако желаете ваши снимки от това или което и да е друго МТБ събитие да бъдат публикувани в поредицата фотоистории „Избрани десет“, свържете се с нас на [email protected] или използвайте някой от начините, описани тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/4647-mtb-bg-contributors.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>