Tire Booster от Schwalbe улеснява монтажа на безкамерни гуми

Не е трудно да се досетите какво представлява и как се използва най-новият продукт на Schwalbe, наречен Tire Booster. Това е флакон за въздух под налягане, който чрез изпускателен клапан и маркуч може да освободи бърза и силна доза въздух към външната гума, което е ключов елемент при превръщането на гумите в безкамерни, за да може бордовете на външната да се изпънат и прилепнат към бордовете на каплата. Заради това изискване много хора все още не могат да се занимават с безкамерни гуми в дома или гаража си, а трябва да прибягват до услугите на сервиз или до близката бензиностанция, т.е. до място с компресор. Сега германският производител им предлага това просто и ефикасно решение.

Tire Booster има вентил от горната страна и маркуч с лост за освобождаване на изпускателния клапан. Първо трябва да вкарате достатъчно въздух във флакона, използвайки стандартна колоездачна помпа – голяма ръчна или крачна в домашни/гаражни условия или дори компактна ръчна в полева ситуация. След това свързвате маркуча към вентила на велосипеда, отваряте клапана чрез лоста и въздухът бива вкаран в гумата с налягане до 11 бара, което мигновено я изпъва и уплътнява равномерно.

За някои от читателите ни този принцип на действие не е новост. Много хора, каращи с безкамерни гуми, си носят флакони със сгъстен въздух със съответните глави, за да могат при нужда да вкарат ударна доза в гумите си, ако се случи да се разлепят или ако бъдат пробити и след това поправени с т.нар. фитили или по друг начин. Tire Booster тежи 435 грама и също може да бъде носен в раница, за да се ползва по пътеките, но е по-обемист и едва ли всеки би харесал такъв подход.

Най-голямото предимство на новия продукт е в това, че замества компресора, т.е. за хора, които само от време на време имат нужда да превръщат гуми в безкамерни и/или нямат компресор и няма къде да инсталират такъв, това може да е един много полезен комплект. Компактните му размери и ниско тегло позволяват също така да се ползва като удобен инструмент от поддържащите екипи при състезания и организирани карания, както и от самите участници.

Tire Booster се очаква на европейския пазар през декември 2016 г. на цена 59.90 евро.

http://www.schwalbe.com/

http://www.velomania-bg.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>