България ще има национален отбор на Световното първенство по спускане и 4Х за 2016 г.

За пръв път от години, много години, България ще излъчи национален отбор по спускане и 4Х, който ще представи страната на Световното първенство във Вал ди Соле, Италия. Това е поредната добра новина, свързана с планинското колоездене, която идва от Българския колоездачен съюз и която създава все по-устойчиво впечатление, че вятърът на промяната най-сетне е задухал в колоездачната ни федерация.

Световното първенство ще се проведе в 6 до 11 септември, т.е. до заминаването на нашите състезатели остава по-малко от месец. Те ще бъдат общо седем – трима в категория Мъже елит, трима в категория юноши и един състезател по форкрос. Ето кои са българите, които ще носят националното джърси в дисциплината спускане:
МЪЖЕ ЕЛИТ – Държавният шампион за 2016 година Стивиан Гатев, дългогодишният първенец Росен Ковачев и младото попълнение в редиците на категорията – Йоан Нейчев.
ЮНОШИ – Мартин Ненчев, Валентин Тенев и победителят от миналогодишните Български Колоездачни серии Теодор Мавродиев.
Както се вижда, взети се предвид както резултатите от Българските колоездачни серии през 2015 г. (а и през 2016, макар тепърва да предстоят още състезания), така и класирането от Държавния личен и отборен шампионат в Пампорово на 23-24 юли.

На последно място, но не по важност, ще бъде участието на Никола Христов в категория 4Х. Никола заслужи своето място в Националния отбор, спечелвайки безапелационно и двете състезания в дисциплината през 2016 г., включително и Държавния шампионат в Пампорово.

Успешното представяне на отбора е свързано и с удобното пътуване на тима, а то ще бъде осъществено с любезното съдействие на Пампорово АД.

Така че… палци горе за всички състезатели и хора, подпомагащи реализирането на това пътуване, и успех на всички!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>