Списък с участниците в Европейското първенство по спускане и 4Х 2013

Днес организаторите от Concept Creative обявиха списъка със записаните до момента участници в Европейското първенство по спускане и 4Х 2013, което започва от четвъртък (3 октомври) в Пампорово.

Всъщност списъкът е само за дисциплината спускане и не знаем дали е окончателен. Причината да се появи чак сега е, че много от европейските федерации изобщо не знаеха (някои може би и сега не знаят), че подобно състезание все пак ще се проведе. Както се изрази Ема Паунова от Concept Creative, до много от европейските колоездачни централи „официална информация не беше достигнала по каналния ред“. Отделно, че заради тези неуредици списъците от отделните държави са пристигнали в най-разнообразен вид и е отнело повече време сглобяването им във вида, в който ще видите.

Въпреки всичко в тях има достатъчно интересни имена, които да ни покажат „как се кара“. Организаторите са се постарали да подредят участниците по тяхното място в световната ранг-листа, което дава някаква, макар и условна представа за нивото им.

Така например при мъжете списъкът започва с австриеца Маркус Пекол, който е редовен участник в Световната купа с нелоши класирания и през настоящия сезон. Пекол има 533 UCI т. и е на 17 място в листата на Международния колоездачен съюз.

Втори подред е словенецът Жига Пандур, който спечели състезанието в Сопот през 2012 г. и понастоящем е на 28 място в света според броя UCI точки.

Манул Грубер (Австрия) и Джак Рийдинг (Великобритания) също са имена, които запалените почитатели на спускането са чували, макар и не като призьори в големи състезания, а Филип Полк е звезда от близкото минало и със сигурност все още може да покаже каране на много високо ниво.

Още по-интересно обаче е при жените, където ще има две участнички от Франция, представящи най-високото ниво в момента – това са Емелин Раго, втора в света за 2013 г., и Морган Чар, шеста през този сезон и световен шампион през 2012 г. Ще е доста любопитно да видим как карат тези дами и как се съпоставят дори с някои от мъжете по трасето, тъй като очакваме времената им да са доста добри!

Пълният списък можете да видите тук:

http://conceptcreative.org/bg/projects/evropeyski-shampionat-spisak-na-sastezatelite-po-spuskane-93

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>