Balkan Bike Cup 2013 – първи резултати от ХСО състезанието

И днес през целия ден имаше тренировки по спускане, но основната част от програмата бе запазена за ХС състезателите от почти всички балкански държави, за които надпреварата бе със статут на Балканско първенство.

Трябва да отбележа, че за първи път у нас виждаме толкова много чуждестранни ХС карачи и за първи път на такова високо ниво. За да добиете представа, имаше поне двама, каращи на нивото на Уоутър Клепе, кого можем удобно да ползваме като мерило, и още много други, които караха поне на нивото на най-бързите български състезатели. Повече подробности обаче ще научите от подробния репортаж на МТБ-БГ идната седмица, сега имаме време единствено да споделим резултатите до трето място в отделните категории:

Мъже елит

1. Билал Акгул (Турция)
2. Димитриос Антониадис (Гърция)
3. Боян Джурджич (Сърбия)

Горното класиране съвпада и с това за Балканското първенство, но само за първите няколко места – назад има и разлики, тъй като не всички участници в националните отбори имаха лицензи, за да карат в класа на UCI.

Освен това някои от участниците в тези две категории (елит и балканско първенство) заради възрастта си участваха и в класирането за мъже до 23 години:

1. Димитриос Антониадис (Гърция)
2. Чароин Мола (Гърция)
3. Демир Мулич (Черна гора)

Юноши старша възраст

1. Александрос Врочидис (Гърция)
2. Йован Йовановски (Македония)
3. Добрин Лиловски (България)

Жени

1. Антри Христофору (Кипър)
2. Христина Козарева (България)
3. Ивана Костич (Сърбия)

Тази категория бе обединена с първоначално предвидената категория девойки старша възраст, защото иначе в едната от тях щеше да има твърде малко състезателки.

Юноши младша възраст

1. Огужан Тиряки (Турция)
2. Михаел Кристодолус (Кипър)
3. Маркос Куфопантелис (Гърция)

Девойки

1. Милица Ракич (Сърбия)
2. Месуде Сенол (Турция)
3. Айсе Цакир (Турция)

Мъже отворена категория

1. Йоанис Спиридис (Гърция)
2. Калин Митев (България)
3. Георги Одрински (България)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>