Gravity – нов силен отбор по спускане на българската сцена

За хората, които следят по-отблизо българската състезателна сцена, не е тайна, че на първите за сезона състезания хора като Росен Ковачев и Илинда Евтимова се появиха не със спонсорските си фланелки, а с неутрални, лични екипи. Причината е, че в последните месеци те и още няколко силни DH състезатели подготвяха свой собствен спортен клуб, който днес бе официално обявен. Името му, Gravity, сочи недвусмислено каква ще е ориентацията на тима, но дейността на клуба няма да се изчерпва само със състезания – те ще действат и като велоклуб, и като училище (т.е. ще предлагат програми за обучение) и т.н.

Разбира се, при такива имена в клуба, няма как да не сме фокусирани най-вече върху състезателната им дейност, но тук тепърва ще се появяват новини, включително и относно спонсорите на тима, които засега още не са обявени.

За сметка на това обаче членовете на клуба са и за повечето ни читатели сред тях едва ли ще има непознати имена:

Росен Ковачев – управител и неколкократен шампион на България в дисциплината спускане в последните няколко години. 
Трифон Михайлов – PR и създател на концепцията „Многоперки”.
Стоян Иванов – графичен дизайн, Стоян присъства с колелото си на всяко състезание в България.
Илинда Евтимова – неколкократен шампион на България при жените, най-успешната състезателка по спускане в България.
Теодор Тодоров – неколкократен шампион в категорията твърдаци, където в последните години на практика почти никой не успява да се доближи до него.
Николай Стоянов – Шампион при юноши, с добри представяния и потенциал при мъжете.
Владимир Чакърски – “Вовата” – редица добри представяния, но по скоро известен с това, че познава всички и всички познават него. Изключително радушен и винаги в центъра на купона!

Клубът си има официален сайт и страница във Facebook, макар че те тепърва ще бъдат запълвани с информация. Ето връзки към тях:

Официален сайт на Спортен Клуб „ГРАВИТИ“
Facebook страница

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>