Супермаратон Ком-Емине 2012 – 6 септември

Ден десети: с. Снягово – нос Емине

И замириса на море…

Пръв го усети Николай Коев от Исполин(след Уоутър, разбира се), който спечели втори пореден етап и завърши с време 3:22 ч. Точно при последното спускане към носа той спука гума, така че му се наложи да финишира с колелото на рамо. То така или иначе баирът бе толкова стръмен, че никой след него не успя да го изкачи на собствен ход – силите на всички вече бяха привършили напълно.

На второ място завършиха Цветомир Младенов и Александър Василев – двамата се надбягваха по върлия черен път към фара, като в последния момент Сашко успя да се изравни с Цецо и така времето им бе еднакво до секундата.

Малко след тях пристигна и Фьодор Драголов (Drag) – това означаваше, че той е победител в крайното класиране на Супермаратон Ком-Емине 2012. Честито!

Голямата драма за деня се заформи, докато чакахме пристигането на Николай Георгиев. Във временното класиране той имаше преднина 17 минути пред Цветомир Младенов, но беше спукал гума и за малко можеше да изгуби второто място. Ники се появи почти в последния момент, запазвайки едва 4 минути от първоначалния си аванс пред Цецо, заемайки така второ място в крайното класиране.

За да приключим с чисто спортната част, ето го и крайното класиране в Супермаратон Ком-Емине 2012:

Супермаратон Ком-Емине 2012

Крайно класиране – 06.09.2012 г.

Име

Време

1.

Фьодор Драголов

50:56 ч

2.

Николай Георгиев

52:04 ч

3.

Цветомир Младенов

52:08 ч

4.

Александър Василев

55:25 ч

5.

Николай Коев

56:04 ч

6.

Стилян Стоев

62:54 ч

7.

Станимир Ангелов

66:09 ч

8.

Анатоли Георгиев

71:27 ч

9.

Мирослав Ангелов

75:10 ч

10.

Мануела Дренска

89:37 ч

11.

Атанас Минев

94:18 ч

Иво Стамболиев (пешеходец)

Ще бъде добавено при първа възможност

След края на състезанието участниците бързо си припомниха и други хубави неща от живота. Например хладната бира с приятели.

Грехота би било да се бие толкова път до морето, ако не се топне човек в него!

Двамата главни организатори – Райко и Лора Стефанови – също заслужават награда, но май сами си я осигуриха – състезанието приключи успешно, без никакви проблеми и засечки, всички участници (с изключение на един преждевременно тръгнал си) завършиха на нос Емине с усмивки и щастливи викове. Едва ли Райко и Лора се нуждаят от друга награда (е, може да си добавят и няколко дни почивка на морето, евентуално).

Медалите и наградите са подготвени. Последните са осигурени от спонсорите на събитието – Ram Bikes, Марк БГ (вносител на Geax, Finish line и MacTronic), магазин „Колелото“, магазин „Стената“ и Медика.

Алтернативните медали на клуб „Исполин“ – също! Габровците винаги са готови да подходят с хумор към нещата, но в същото време бяха и едни от най-сериозните поддръжници на това състезание. Те бяха основна част от днешната агитка, посрещаща състезателите, в която обаче имаше и хора от София, Сливен и къде ли още не.

Награждаването – ето ги тримата най-бързи състезатели по маршрута Ком-Емине през 2012 г.

Мануела Дренска бе единствената жена, записала се в маратона, но кара „мъжки“ и завърши успешно всички етапи, с което напълно си заслужи наградите.

Маратонецът Иво Стамболиев успя да финишира точно преди да тръгнем към София, в 17:45 ч. За постижението си той получи цели три награди (за първите три места в своята категория) – спален чувал, раница и палатка.  За съжаление още не разполагам с окончателното му време, но ще го добавя при първа възможност.

Днешният ден сам по себе си бе цяла вселена от емоции и моменти (както и всеки от другите етапи), но в момента гоня бързина на информацията и няма как да се спра на всичко. Затова пък обещавам през следващата седмица да има още много допълнителни материали от Ком-Емине 2012  с натрупаните за 10 дни снимки, моменти и впечатления. Стойте на линия!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>