Велоизложения 2010: Dragomir и Drag в Евробайк

Повечето редовни читатели знаят, че есента е сезонът на велоизложенията, като най-голямото в света, Евробайк, приключи преди броени дни. Тази година решихме да ви представим и българското участие в тези важни и за търговците, и за публиката събития. Започваме именно с Евробайк, където Drag/Dragomir за първи път имаха щанд. В следващия материал ще се върнем малко назад във времето към едно лятно изложение, след което отново ще си говорим за новите продукти, представени по време на Евробайк, но този път от чужди производители.

Обща снимка на щанда на българския производител.

Тази част вероятно би била най-интересна за повечето читатели. През изминалата година F7 се доказа като един от най-успешните модели на марката, затова не е учудващо, че е сред избраните да я представят и в Евробайк.

Под него виждате един нов велосипед, който доскоро бе във фаза прототип, но явно вече е близо до пазарния си вид. Той ще е малко по-тежък и с по-малко ход от F7, както и с друга конструкция на окачването – пак е многоставно и с Horst Link, но вместо от кобилица, шокът се задвижва от т.нар. люлееща се връзка. Съдейки по това, че този нов модел е с марката Drag, той би трябвало да е и по-достъпен като цена. Той е пример и за новите насоки в графичния дизайн на Drag, които сме виждали и в някои от актуалните им модели на пазара, например Zx5.

Шосейните велосипеди определено имат силно присъствие в каталога на Drag и всъщност са добре познати в някои чужди държави (например Украйна, където се използват от женския националния отбор на страната).

За пръв път бяха показани и новия модел Cruiser в градската серия, новата модификация на Black Pearl, както и модела Junk във финалния му вид за догодина. Беше изложен и прототип на велосипед със система за e-bike на Shimano.

*Снимките са предоставени от Веломания.

http://www.dragbicycles.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>