„Вело 2009“ – магазинът на Пацо

На 20 март 2009 г., с официалното пукване на пролетта, макар и при зимни условия, бе открит един нов магазин в западната част на София. Името му е „Вело 2009“, но за една немалка група хора това ще бъде просто „магазинът на Пацо“. Защото той е от хората, които обичат да карат и да пият бира, а тези две неща винаги вървят ръка за ръка с много приятели, част от които бяха запълнили двете помещения в петъчната вечер, за да вдигнат наздравица за успех на това ново начинание. Собсвеникът на магазина – Пламен Пенев (Пацо) – може редовно да бъде забелязан по пътеките, независимо дали е зиме, лете, пек, студ, суша или дъжд. Ако сте участвали в организираните карания на „Байкария“ или „Крива спица“, в състезания като „Паралелна вселена“ и велорали „Черни връх“ и други такива хубави събития, вероятно сте сред хората, които няма да използват официалното име на магазина.


Както си му е редът, една бутилка шампанско бе пожертвана (велосипедите оцеляха), а втората бе употребена от гостите на откриването по предназначение.

Както казах, той се намира в западната част на София, в кв. Илинден, на ул. „Тодораки Пешев“, бл. 114А – точно при кръстовището с ул. „Найчо Цанов“ и само на 100-200 метра от бул. „Тодор Александров“ и кино „Арена“. По тази причина този велосипеден кът ще е много удобен за всички, живеещи в кварталите Люлин, Западен парк, Банишора, Света троица, Красна поляна, че дори и Надежда.

Освен магазин, на този адрес ще намерите и качествен сервиз, при това много сериозно оборудван, предимно с инструменти на Park Tool. И това не е случайно, тъй като години наред Пацо бе едно от главните технически лица във „Веломания“, така че за него няма много тайни по отношение обслужването и ремонтите на велосипеда.

Що се отнася до асортимента от стоки, засега в магазина ще намерите велосипеди Drag, Dragomir и Trek и компоненти, аксесоари и екипировка на повечето от марките, внасяни от „Веломания“ – Marzocchi,Shimano, Giro, Bell, Sigma Sport, Ritchey, Schwalbe, Continental, Selle Italia, Weldtite и др. Застъпени са всички класове – от достъпните велосипеди за разходки из парка до високия клас байкове и резервни части, а при нужда можете да поръчате определени продукти и по каталог, ако в момента не са в наличност.

Както при повечето подобни магазини, движени от хора, посветени на занятието си, работното време не е строго фиксирано, но все пак официално обявеното такова е:
Понеделник – петък: 10:00 – 18:30 ч
Събота: 10:00 – 17:00 ч
Неделя: 10:00 – 15:00 ч

Заповядайте!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>