Нов световен рекорд за скок на дължина

Рекордът за скок на дължина с маунтин байк бе подобрен на 3 февруари от Джейсън Рени, британец, който държи световните рекорди за подобни скокове с мотоциклет на открито и закрито. Тъй като и велосипедите не са му чужди, Рени (да не се бърка с Нейтън Рени, който също направи опит за подобряване на досегашния рекорд наскоро!) решил да опита колко може да прелети с планински велосипед. След съответна подготовка той яхнал една Kona Stab Supreme и, теглен от мотоциклет със скорост 130км/ч, прескочил ни повече, ни по-малко от 40м и 5см! Предишният рекорд беше 34,8м. Всъщност, Джейсън е направил два опита, като при първия подобрил рекорда с малко, а на втория преминал 40-те метра.

Мястото, подготвено за целта, е било в байк-парка Tilhill във Великобритания. Новината бързо бе разпространена из интернет, където вече се въртят снимки и филмчета от интересното събитие.

Коментари във форума

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>