Nicolai

Ако си говорим за странности, пригответе се за голяма доза от тях. Предоставя ни ги немската марка Nicolai – компания, която доста набляга на нанадолните дисциплини в каталога си, защото байковете за спускане, фрийрайд и дуал заемат почти цялата част от него. За DH има цели 4 модела! Този на снимката горе е „най-малкият“ – ходът му е от 100 до 145 мм, което го прави по-скоро за фрийрайд, но в каталога името му е Bass DH. Както сами виждате, рамката е с простичък дизайн с триъгълно рамо и е достатъчно заздравена да понесе и по-големи натоварвания от тези, за които притежателят й би я използвал. Ако не вярвате, Nicolai подкрепят твърдението си с 5 г. гаранция – най-голямата, която аз съм срещал! При това гаранцията важи с пълна сила дори и при състезателна употреба.

Изкачвайки се нагоре по стълбицата на хода, стигаме до втория модел за спускане – Helius DH. Тук можете да разчитате на ход от 110 до 150 мм. В каталога рамката е определена като подходяща за „националните шампионати“. Системата на окачване е с 4 ставни връзки, а амортисьорът е DNM 3RC (регулират се връщането и компресията. Рамката е съвместима с 3 инчови гуми и 24 цолови колела.

Третият модел на Nicolai e Lambda. Като цяло рамката е с окачване на кобилица, но изпълнението безспорно е много интересно. Освен това широко са използвани и тръби с правоъгълно сечение и то не само за задницата, но и за горната тръба (всъщност те са две успоредни). Този модел вече е предназначен за ниво Световна купа, така че ходът е от 160 до 210 мм. Задният амортисьор е Avalanche. Освен хода, можете да регулирате и ъгъла на тръбата за седалката – ако се вгледате ще видите, че има цели 6 позиции за това. И тук без проблем можете да сложите 3″ широки или 24″ в диаметър гуми.

Гвоздеят в програмата е моделът Nucleon DH – с дизайна си, подобен на дърворезачка, тази рамка няма да остави нито един човек необърнал се след вас да види на какво точно се возите. Огромното люлеещо се рамо на практика съдържа в себе си главина с 14 вътрешни скорости, така че няма да имате нужда от заден дерайльор. Обтегачът за веригата също е част от рамото. Просто свързвате предния венец със зъбното колело в предната част на рамото и сте готови! Само дано не се развали нещо по системата – как ще я оправите не мога да гадая! При този външен вид едва ли някой го интересува ходът, но той е достатъчно голям.

http://www.nicolai.net

Етикети: , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>