Ендуро Банско 2016 – GPS следа

Ендуро състезанията обикновено включват някои от най-добрите пътеки в даден район, като много често те са и добре поддържани от местния организатор, както е в случая със сдружение Trail System в Банско. Затова по време на тренировъчния ден от Ендуро Банско 2016 си направихме труда да запишем с GPS както изкачванията (трансферните етапи), така и спусканията (специалните етапи) – четири великолепни пътеки, които при каране с по-висока скорост поставят доста предизвикателства, но в същото време, ако се карат по-бавно, не са прекалено трудни и са достъпни и за хора, които тепърва напредват в планинското колоездене.


Картата е базирана върху ОФРМ Геотрейд . Кликнете върху нея, за да я отворите в по-голям размер.

Изтегли GPS следа

Файлът включва общо 9 трака.

Четири от тях са специалните етапи, озаглавени „stage“ със съответната цифра. Имайте предвид, че точките за старт и финал в следата не винаги са поставени на местата, където бяха времеизмервателните уреди, а маркират само началото и края на самите пътеки. Етапите са с техническа трудност Т3 или Т4.

Изкачването към три от етапите е едно и също, но с малка разлика в дължината. Това е тракът „climb-1-3-4“. Началото е при хотел „Лавина“. Излизаме от Банско по пътя за Бъндерица/хижа „Вихрен“, но малко над града, при една чешма с беседка (т.01) се отклоняваме наляво и по бетонирани и почвени алеи през гората се изкачваме до т.02, където отново излизаме на пътя за Бъндерица, но само за да завием веднага наляво по асфалтов път, който стига до няколко големи туристически постройки и преминава в хубав черен път. Именно по този черен път на различна височина са наредени стартовете на етапи 1, 3 и 4.

Реклама

За етап 1 има и кратко, но доста стръмно избутване по моторджийска пътека, озаглавено „steep1“.

Етап 2 е разположен на друг склон, така че до него достигаме, като от т.02 продължим нагоре по пътя за Бъндерица. Пътеката започва от самия път и в началото върви успоредно с него, после се разделят, като се кара предимно в близост до трасето на кабинковия лифт. От края на етап 2 се тръгва надясно по асфалтов път и при излизането на главния път за Бъндерица или караме надясно и нагоре, за да достигнем т.02, или пък продължаваме наляво и надолу, за да се изкачим по алеите през гората.

Връщанията от края на етапи 1, 3 и 4 до хотел „Лавина“ са озаглавени „comeback“ със съответната цифра.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>