Начало Други Спортни новини Кой за кого ще кара през 2007 г.
Кой за кого ще кара през 2007 г.
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 03 Януари 2007 14:39    Печат
Зимата определено не е най-благодатния сезон за разнообразна информация, но пък определено е наситена с клюки и слухове за нови продукти, нови спонсори, нови състезания. Разбира се, в един момент повечето слухове се превръщат в официални новини и в настоящата статия ще ви занимая накратко с някои от най-известните "назначения", случили се напоследък в отборите по планинско колоездене на международната състезателна сцена. С наближаването на пролетта и новия състезателен сезон, вероятно ще видим и продължение. Засега обаче разполагаме с това:
Белгиецът Роел Паулисен ще кара отново за Cannondale, след като сключи двугодишен договор с американската компания. ХС отборът, чиито втори основен спонсор е производителят на гуми Vredestein, включва също звездите Каши Лойхс (Нова Зеландия) и Фредрик Кесякоф (Швеция).

Бен Бойко, една от новоизлюпените знаменитости на фрийрайда с добри класирания в няколко slopestyle състезания през 2006г. (включително Crankworx), през 2007г. ще кара за канадската марка Norco.

След десет години партньорство с Rocky Mountain Ричи Шлей, един от най-известните фрийрайдъри в света, който бе неизменно сред главните герои в първите филми за този тип каране, прекрати договора си с канадската компания и си намери нов спонсор в лицето на германския производител Rotwild.

Брендън Феърклоф, една от младите надежди на британската DH сцена, ще кара в един от най-сериозните отбори по спускане – Team G-Cross Honda, наред с Грег Минаар. Покрай тази новина стана ясно и това, че тимът ще участва в националните серии на Велокобритания.

Андорският производител Commencal, за чиито велосипеди писахме преди време, явно е решил да „работи на едро”, защото подписа договор с цялото семейство Атертън от Великобритания, в чиито състав влизат братята Дан и Джий и сестра им Рачел. През изминалата 2006 година и тримата регистрираха многобройни успехи на състезателната сцена, не само в Кралството, но изобщо в кръговете от СК, с което дадоха сериозна заявка за все по-силно британско присъствие в големите състезания. През 2007г. те ще карат за отбора Animal-Commencal редом до Седрик Грасия, а очакванията на Макс Комансал за успехи едва ли са необосновани.

Роберт Гебауер е най-новото попълнение в един от най-успешните ХС отбори в момента, Multivan-Merida, където ще кара редом с Гун-Рита Даале, Ралф Наф и Хосе-Антонио Хермида. 19-годишният австриец спечели Световното първенство при младежите за 2006г. и има силни изяви в триатлона, а влиянието на толкова известни съотборници едва ли ще се отрази лошо на кариерата му.

Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 14 Януари 2010 22:28 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори