Начало Други Спортни новини Уоутър Клепе в Унгария: The show must go on!
Уоутър Клепе в Унгария: The show must go on!
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 24 Януари 2014 17:48    Печат

Позволявам си да използвам заглавието на една от най-известните песни на Queen, защото за нашия приятел Уоутър Клепе, който понастоящем живее в Унгария, но пази топли спомени за България, а и ние за него, карането на колело, състезанията, цялата тази работа с велосипедите е най-вече един чудесен начин за забавление, за добре прекарано време, за приключение. И в този смисъл използвам израза "шоуто трябва да продължи" - в новото си местоживеене Уоутър е все така енергичен, запален, амбициозен и приключенията му там, състезателни или не, са все така интересни. Белгиецът продължава да кара за Ram Bikes и да помага в развитието на продуктите им, продължава и да ни изпраща редовно стоите разкази и репортажи за състезанията, в които участва, но за жалост аз съм този, който няма време да ги превежда и обработва във вид за публикуване. За което се извинявам и на него, и на приятелите му сред нашата аудитория.


За щастие Ram Bikes успяват малко по-редовно да публикуват новините от Уоутър, така че сега ще направим един кратък преглед на последните няколко месеца (за Уоутър първи няколко там):

Белгиецът започна престоя си в Унгария в обичайния за него стил: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/events-2013/2411-events-world-130819-wouter-cleppe-ozd.

Скоро обаче стана ясно, че там борбата за първите места е доста по-тежка и победата не винаги е гарантирана: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/events-2013/2422-events-world-130827-wouter-cleppe-salgotarjan.

На нашия приятел му се наложи да помисли за нови (а всъщност стари и добре изпитани) тактики и стратегии, съобразени с променените условия на играта. Точно това направи той в маратона Матра: http://www.ram-bikes.com/bg/view_news.php?news_id=88.

Това, както и засилените тренировки, явно дадоха резултат в маратона в Болске: http://www.ram-bikes.com/bg/view_news.php?news_id=90.

Не че трудностите някога са можели да откажат или демотивират Уоутър, тъкмо напротив! Той е готов да пробва нови неща дори тогава, когато е ясно, че не са точно в неговия стил на каране или предпочитан формат състезание. Типичен пример за това е участието му в първото за него състезание в дисциплината ХС Елиминатор: http://www.ram-bikes.com/bg/view_news.php?news_id=91.

След това дойде време и за нещо още по-непознато у нас, но явно доста развито и популярно в Унгария - велокрос (колокрос, cyclosross)! Интензивна, атрактивна надпревара, по която Уоутър май доста се е запалил, съдейки по броя на стартовете, в които участва. А може би през този сезон просто няма други състезания, а той е човек, за когото каквото и да е каране е по-добро от никакво каране. :)

Както и да е, за велокрос състезанията нямаме преведени материали, няма такива и в сайта на Ram Bikes, затова пък там вече можете да прочетете за първото МТБ състезание на Уоутър през 2014 г., за което той се е разходил до словашката столица Братислава: http://www.ram-bikes.com/bg/view_news.php?news_id=96.

Пожелаваме му още много приключения на две колела и един страхотен сезон, който ще се опитаме да следим поне от време на време.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 24 Януари 2014 19:47 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори