Начало Други Спортни новини Спортни новини #34
Спортни новини #34
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 19 Октомври 2011 17:41    Печат

По време на активния сезон, изпълнен със състезания и събития, занемарихме дори основни рубрики като представянето на нови продукти, а какво остава за второстепенните... Време е обаче да наваксаме, затова ето няколко кратки новини със спортна насоченост:

В началото на месец октомври по традиция бяха избрани трите домакини –отличници в основните дисциплини на Световната купа за 2011 г. Изборът се прави чрез допитване до участниците, отборите, медиите, спонсорите и официалните лица от UCI (Международния колоездачен съюз). Ето кои са отличените за 2011 г. кръгове:

ХСО (крос-кънтри класически формат)
1. Нове место на Мораве, Чехия
2. Офенбург, Германия
3. Далби Форест, Великобритания

DHI (спускане)
1. Ла Брес, Франция
2. Форт Уилям, Великобритания
3. Уиндхам, САЩ


1. Форт Уилям, Великобритания
2. Вал ди Соле, Италия
3. Леоганг, Австрия


Междувременно в много медии се появи информацията, че спортният онлайн телевизионен канал Freecaster не е успял да постигне споразумение с UCI за цената на правата за излъчване на кръговете от Световната купа, поради което директни предавания догодина няма да има (поне не в сайта на Freecaster). В резултат на това обаче у екипа на медиата се е зародила идеята да създаде собствена серия състезания, която да допълва СК – всъщност техният награден фонд ще е дори по-голям (с 57%, ако трябва да бъдем точни), с което организаторите се надяват да привлекат по-голямата част от топ-състезателите, като в същото време ще има и отделно състезание за любители, като първите 10 от него ще могат на следващия ден да карат редом с 20-те най-добри професионалисти, излъчени чрез квалификация. Всичко тове ще се записва и предава пряко чрез 8HD камери. Серията ще включва 8 състезания, като датите и местата са подбрани така, че да са максимално удобни за състезателите с оглед и на кръговете от СК.


И докато сме на тема състезания, повечето от вас сигурно са забелязали, че догодина Shambhala Open Cup ще бъде състезание с ранг UCI class1. Три пъти ура! Шегата настрана, но по-високият клас, даващ и повече точки за ранг-листата, със сигурност ще доведе още луд глави от чужбина и в Сопот както винаги ще е лудница! Датите по традиция са в началото на месец май – 5-6-ти. Другата българска надпревара, която е включена в календара на UCI за 2012 г. е Borovets Bikepark Open Cup на 22-24 юни, състезание от клас 2.


И накрая новина за едно завръщане към състезанията на една от най-добрите спускачки, живееща в далечна Австралия. Става дума за Трейси Хана, която преди 4 години се оттегли от СК заради високите разходи, свързани с пътувания и съпровождащата състезанията дейност. Сега обаче Трейси смята да участва отново поне в Световното първенство в Леоганг и в момента търси спонсори, с чиято помощ да се върне на старта. Пожелаваме й успех!


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 19 Октомври 2011 17:50 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори