Начало Други Спортни новини Спортни новини #8
Спортни новини #8
Написано от Любомир Ботушаров    Събота, 01 Ноември 2008 09:50    Печат

Колумбиецът Хектор-Леонардо Паез (Gewiss Bianchi) спечели втория кръг от СК в дисциплината маратон, който се проведе в Орнан, Франция в началото на октомври. Победата му осигури и първо място в крайното класиране. При жените успехът също бе двоен за Петра Ханзи (Fisher BMC).

Вече е почти сигурна новината, че Сам Хил (Австралия) от 2009г. ще кара за Specialized. За начало австралиецът ще ползва модела Demo, но вече се появиха сведения, че се планира и създаването с негова помощ на нов байк. Компанията привлече двама нови състезатели и в ХС отбора си - Тод Уелс (САЩ) бе сред най-добре представящите се американци на международната сцена през изминалия сезон, а Бъри Стендър (ЮАР) е една от младите надежди, които направиха отлично впечатление през 2008г. През следващия сезон те ще се присъединят към швейцареца Кристоф Заузер, който остава в тима и през 2009г. 

Марк Бомонт (Великобритания) подписа договор за следващия сезон с GT. Той ще кара новия DH байк на компанията с карбонова рамка - Fury. Освен него с екипа на GT по трасетата за спускане ще виждаме и младия калифорниец Кевин Айело. Компанията явно е решила да се завърне по-сериозно на състезателната сцена, защото е ангажирала и двама обещаващи състезатели в дисциплината 4-крос - Роже Риндернехт (Швейцария) и Люк Мадил (Австралия). Що се отнася до фрийрайд сцената, там GT ще разчитат на Тайлър МакКоул (брат на Кам МакКоул). 

Ново многоетапно ХС състезание в Австралия бе обявено наскоро. Името му е Terra Australis - Great Southern Land Mountain Bike Epic, а датите, на които ще се проведе, са от 29 март до 4 април 2009г., като участниците ще трябва да изминат повече от 600км. Повече подробности за проявята можете да научите от сайта http://www.terraaustralismtbepic.com/ 
Преди него, от 1 до 7 март, пак в Австралия ще се проведе и друга маратонска надпревара - BMC Mountains To Beach. Тя ще е интересна с формата си, тъй като ще включва състезателни етапи с дължина от 5км до над 100км, наред с несъстезателни отсечки, където целта ще е само придвижване от една точка до друга. Общата дължина на маршлута ще е над 400км.

Канадският фрийрайдър Томас Вандерхам ще кара велосипеди с възродената марка Evil, зад която преди време стоеше Дейв Уигъл. Американският инженер и сега ще се включи в работата по създаване на новите велосипеди на компанията и то с ново окачване, наречено Delta, а не с DW-Link. Вандерхам също ще помага с идеи, отзиви, тестване и, разбира се, ще е важен за Evil от гл.т. на маркетинга. 

Trek обяви че ще поддържа ХС отбор за Световната купа и други големи състезания през 2009г. В него са привлечени трима млади състезатели с добри резултати и обещаващо бъдеще - Лиъм Килийн (Великобритания) и братята Лукас и Матиас Флукигер от Швейцария. Наскоро станаха ясни имената и на двамата състезатели в DH отбора за СК - това са Джъстин Лиов (Нова Зеландия) и Андрю Нийтлинг (ЮАР), и двамата с много добро представяне през сезон 2008. Очаква се скоро Trek да обяви и привличането на някоя от добрите състезателки при жените, но ще почакаме още малко за тази новина. 

Гун-Рита Даале Флеся (Норвегия), която през 2008г. бавно започна завръщането си към добра спортна форма след сериозни здравословни проблеми през предходния сезон, не крие амбициите си за следващите години и удължи договора си с Merida чак до 2012г., когато норвежката вероятно ще се пробва отново в олимпийския старт.  

Мари-Хелен Премон (Канада), носител на СК за 2008г. в дисциплината ХС при жените, която мислеше след този сезон да се оттегли от състезателната сцена, обяви, че ще продължи спортната си кариера поне с още една година, т.е. и през 2009г. Голямо влияние върху решението й вероятно са оказали успехите през изминалия сезон. Разбира се, Rocky Mountain, за чиито отбор кара канадката, са повече от доволни, че ще могат да разчитат на нея и през следващата година.  

Мик Хана (Австралия) се завръща на състезателната сцена през 2009г. с отбора на Mongoose. Талантливият спускач си взе "отпуск" през 2008г., но сега е готов да застане отново наред с най-добрите в стартовете за СК и няколко други големи състезания.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 19 Януари 2010 20:57 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори