Начало Други Кратки новини Бъри Стендър загина при пътeн инцидент
Бъри Стендър загина при пътeн инцидент
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 04 Януари 2013 14:56    Печат

Южноафриканският ХС състезател Бъри Стендър е бил блъснат от такси, докато тренирал в родината си, и починал от получените травми. Случаят все още се разследва, така че е рано да се каже чия е вината за инцидента.

В последните години Стендър бе един от най-добрите ХС състезатели в СК, с множество подиуми и победи, а на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. той завърши пети. През 2009 г. той стана и световен шампион в категорията до 23 г. Наред с Грег Минар Бъри бе един от най-успешните състезатели по планинско колоездене на ЮАР. Той бе и първият южноафриканец, който печели многоетапното състезание Cape Epic.

За жалост Стендър напусна този свят едва на 25 години. Мир на праха му!


Add this to your website

Коментари

avatar dudelgrincen
0
 
 
Много жалко, наистина. :( Май се оказва, че да караш по пътната мрежа си е доста-по опасно от карането в планината. Дано да намалеят тези инциденти в бъдеще. Брадли Уигинс наскоро също беше ударен от кола, но се размина леко.
avatar azsa-bachinito
-1
 
 
Тука часовници се въртят нещо...
avatar м.πayнoв
0
 
 
Ужас :(
avatar bateto
0
 
 
Да ,жалко......мир на праха му.Естествено,че на пътя е доста по опасно.
Спомням си ,че преди около 2 години по подобен начин загина като тренирал близо до дома си в Словакия на 24 септември 2010, Юри Робик(пет пъти победител в Race Across America- 5000км от бряг до бряг),подготвяйки се за Crocodile Trophy- планинско състезание по колоездене в Австралия.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 08 Януари 2013 09:20 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори