Начало Други Други статии Отворено писмо до всички XC приятели
Отворено писмо до всички XC приятели
Написано от Димитър Щуров    Вторник, 24 Май 2016 17:57    Печат

Драги приятели с големи и бавно биещи сърца,

Напоследък четете и гледате често за Кътина. Сигурно вече сте пробвали тамошните гънки на Мала Софийска планина и ръчния хляб? Ако ви е писнало все за това да ви говорим или пък не обичате да четете, а само карате; ако и не ядете бял хляб, а ревностно пазите спортната си форма, значи предложението ми е точно за вас!

Тия мисли се завъртяха в главата ми още преди години, когато за първи път посетих района на село Кътина. В Нови Искър тогава (мисля, на два пъти) се организираше XC състезание, чиято чутовна сборна денивелация възлизаше на цели 50 метра. Байкаронската ми чест бе жегната с тази неуместна шега. Сигурно и на вас няма да ви хареса. Та и оттогава все си мисля, че трябва да има по-добра утеха за разтуптяната ви XC душа.

Ето я и нея:

GPS следа


В показаната следа няма нищо ново в сравнение с по-дългите, с извинение, любителски маршрутчета на г-н Ботушаров, дето в смях и шеги се побутват нагоре. Но тук ще ги разгледаме така по-PRO. Обещавам пот, изцъклен поглед и мъжкарски напън!;) Моля, дамите да не се чувстват изключени. Както е известно, от PRO-то те са по-добрата половина.

Врътката представлява счупена осморка с една по-малка фльонга в единия край, която по разни съображения може да се елиминира. Цялата обиколка на маршрута е малко над 4,5 км и съдържа две стръмни и технични изкачвания по смесен терен (малко асфалт, почвен път, чакъл и дребни камъни) и две прекрасни пътеки, които освен надолу имат и кратки участъци с въртене. По всички формални показатели това е едно хубаво XCO трасе.

Понеже аз не се чувствам капацитет в тази олимпийска дисциплина, каня всички изявени (и не толкова) деятели на този тип каране, всякакви скрити лимонки, да пробват и да споделят мнение. Ако не друго, тренировката ви е гарантирана, но аз предвиждам много повече от това…

Качвайте после и в Strava, че да видим дали става! :D

Поздрави,

Димитър Щуров


Add this to your website

Коментари

avatar bluegoffa
0
 
 
хайде бе хора ползвайте Страва
Да не са спонсор и те на мтб-бг вече?
avatar admin
0
 
 
Не са, аз лично нямам и не ползвам Strava.
А това, че много други хора ползват, показва само, че сигурно има защо. ;)
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 25 Май 2016 06:14 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори