Безплатната линия на Lidl е удължена до Железница

От 18 юли новата безплатна автобусна линия за велосипедисти, която Лидл България стартира тази година по маршрута Студентски град – Бистрица, ще бъде удължена до с. Железница. Така колоездачите ще могат да ползват активно веломаршрути в Плана планина и югоизточните склонове на Витоша. Това е втората велолиния, която немската компания стартира. През изминалото лято беше пуснат първият велоавтобус по маршрут Хладилника – х. Алеко. Двете велолинии предоставят възможност на желаещите колоездачи да стигнат до различни точки от Витоша и околностите, като пътуват безплатно в автобусите заедно с велосипедите си.

Линията Студентски град-Бистрица-Железница ще се движи с непроменени начални часове всяка събота и неделя – 8:20 ч. и в 10:30 ч. с начална спирка колелото на автобуси 280 и 94 в Студенстки град. Велоавтобусът е еднопосочен и е предназначен само за колоездачи, до запълване капацитета на автобуса.

През този сезон се запазва и велолинията, финансирана от Лидл България от КС “Хладилника” през “Бай Кръстьо” до хижа „Алеко” с начални часове на тръгване 8:20 ч. и 10:30 ч.

Всички автобуси в рамките на зелената инциатива на Лидл България са безплатни и ще се движат през всички почивни дни и празниците до 27 септември 2015 г.

Това лято компанията ще продължи да изненадва велосипедистите с нови възможности и предизвикателства, които скоро ще бъдат обявени на интернет страницата и на фен-страницата във Фейсбук.

Пълно разписание и повече информация за Зелена линия на Лидл България може да намерите на www.lidl.bg.

За Лидл България

Лидл България е част от немската Шварц-група, оперираща в областта на търговията с хранителни и нехранителни продукти. Lidl има около 10 000 магазина в повече от 20 европейски страни. Компанията е основана през 30-те години на ХХ-ти век в Германия (седалище Некарсулм) и се отличава с бърз и постоянен растеж.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>