Безплатната автобуснa линия за велосипедисти и тази година тръгва към Витоша

Лидл България пускат и втора велолиния по нов маршрут. Зелените линии за пешеходци също ще се движат към Златните мостове

Безплатната автобусна линия за велосипедисти, стартирана от Лидл България през миналата година, тръгва отново към полите на Витоша. Стартът ѝ е планиран за 4 юли /събота/. Предвид високия интерес към велоавтобуса, заявен в първото лято на зеления маршрут през 2014 г., тази година компанията финансира и втори маршрут – от НСА (спирка Студентски град – Колелото на автобуси 280, 94, 294) до с. Бистрица. Старият маршрут – от КС “Хладилника” през “Бай Кръстьо” до хижа Алеко се запазва.

С новия маршрут Лидл България дава възможност на любителите на колоезденето да ползват популярни веломаршрути и в североизточната част на Витоша, които са подходящи за по-неопитни и начинаещи велосипедисти, както и за семейства с деца. Двете велолинии ще се движат в периода 4 юли – 27 септември 2015 г., тръгващи в 8:20 ч и 10:30 ч. от началните спирки. Велоавтобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета на превозните средства. Както и през миналата година, велоавтобусите ще се движат само през уикендите и през празничните дни.

В събота, за пета поредна година стартира и Зелена линия „Витоша” за пешеходци. Тя дава възможност на всички любители на разходките сред природата да се придвижват лесно и удобно до Дендрариума и Златните мостове. През изминалите четири години над 30 000 софиянци и гости на града са използвали безплатния превоз, за да се отдадат на почивка сред сенките на Витоша.

За разлика от велоавтобусите, при Зелена линия „Витоша“ автобусите ще се движат двупосочно. Тази година те ще тръгват съответно в 8:00 ч. и 9:00 ч. от стадион „Васил Левски” и в обратната посока в 17:00 ч. и 18:00 ч. от „Златни мостове”.

„За нас е удоволствие да виждаме как броят на желаещите да прекарат време сред природата расте всяка година. От своя страна Лидл България се старае да отговори на този допълнителен интерес вече втора година и това е видимо за столичани. Столична община също оцениха нуждата от подобен тип превоз и преди дни пуснаха собствени автобуси за велосипедисти и пешеходци”, заявиха от компанията.

Лидл България беше отличена с престижното първо място в конкурса „Най-зелените компании в България“ за 2014 г. на b2b Media за цялостното си устойчиво развитие и своите зелени инициативи – Зелена линия „Витоша“ и „ВелоВитоша“ и “Дай шанс на Балканката”.

Това лято компанията ще продължи да изненадва велосипедистите с нови възможности и предизвикателства, които скоро ще бъдат обявени на интернет страницата и на фен-страницата във Фейсбук.

Повече информация за Зелена линия на Лидл България може да намерите на www.lidl.bg.

За Лидл България

Лидл България е част от немската Шварц-група, оперираща в областта на търговията с хранителни и нехранителни продукти. Lidl има около 10 000 магазина в повече от 20 европейски страни. Компанията е основана през 30-те години на ХХ-ти век в Германия (седалище Некарсулм) и се отличава с бърз и постоянен растеж.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>