Начало Други За MTB-BG.com Отново промени в галерията на MTB-BG
Отново промени в галерията на MTB-BG
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 12 Август 2009 07:31    Печат

Първо, извинявам се за тези поредни промени, но точно това е една от причините през юни сайтът да бъде обявен само като beta версия - все още има неща, за които търсим оптималното решение и едно от тези неща е подредбата в галериите.

Изглежда много хора през годините са свикнали с това снимките да са групирани в галерии, вместо да си стоят като свободни електрони в по-общи категории. Или, най-малкото, са свикнали да виждат един списък с десетки галерии, а до момента в новия сайт на една страница се появяваха само по три галерии, за да може под тях да има място за единично публикуваните снимки в съответната категория. След допълнително проучване установих, че именно наличието на твърде малко връзки към галерии създава трудности в навигацията и намирането на вече публикувани снимки, за които потребителят знае, че са някъде там.

Така се стигна до логичното решение да бъде увеличен броят на връзките към галерии, които се показват на една страница. Проблемът е, че това би запратило единично публикуваните снимки в съответната категория много надолу и някои хора едва ли изобщо ще ги виждат. А пък в някои от категориите на практика няма единично публикувани снимки, в други пък няма условия за създаване на галерии... Затова в крайна сметка реших да направя една категория, която да е само за галерии с каране, и друга, която да е за отделни снимки с каране. Получава се следната подредба:

1. Снимка на седмицата - както и досега, ще съдържа само отделни снимки, които са били избрани за Снимка на седмицата.
2. Галерии от организирани прояви и събития - ще съдържа само галерии, посветени на състезания, организирани преходи и т.н.
3. Галерии с каране на маунтин байк - ще съдържа само галерии с всякакви видове каране. Точно тук потребителите ще могат да създават и собствени галерии.
4. Снимки с каране на маунтин байк - ще съдържа единично публикувани снимки с всякакви видове каране.
5. Снимки без каране на маунтин байк - ще съдържа единично публикувани снимки, както бе и досега.
6. От старите ленти - тук има три галерии и в тях вече се публикуват отделни снимки, както бе и досега.

Както виждате, ако направим паралел със стария сайт, неговите галерии тук ще бъдат заместени основно от категории №2 и 3. Надявам се, че това ще е последната реорганизация в галерията на сайта и че тя ще улесни ориентацията сред хилядите фотографии, публикувани в МТБ-БГ.

В тази връзка са направени и някои промени в Правилата за публикуване на снимки, които можете да прочетете ТУК.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 11 Януари 2013 00:52 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори