Начало Други За MTB-BG.com Малка, но важна промяна в галерията на МТБ-БГ
Малка, но важна промяна в галерията на МТБ-БГ
Написано от Любомир Ботушаров    Четвъртък, 27 Януари 2011 10:16    Печат

Преди няколко дни поправихме един пропуск, който вероятно ви е създавал известни неудобства през последните 1-2 години.

Както знаете, когато натиснете някоя от малките снимки (thumbnails) в галерията, се отваря страница с детайли за снимката, в която изображението е с размер 600 пиксела по дългата страна. Качеството му обаче не е идеално, тъй като е автоматично смалено копие на оригинала. Самият оригинал можете да видите по няколко начина: , първо, като го свалите на компютъра си чрез иконата с дискетата под снимката; второ, с десен бутон и команда "Отваряне на връзката в нов прозорец"; трето, и най-логично - като натиснете върху снимката на страницата с детайли. При последното действие снимката се отваря в т.нар. slimbox - специален пласт, излизащ "над" основното съдържание.

Досега снимките във въпросния slimbox се отваряха поединично, без възможност за преминаване към предишна или следваща снимка, въпреки че на много други места, използващи подобен пласт, съм виждал навигация. След като Симо от Ram Bikes ме попита за това (благодаря за което!), проверих много внимателно администраторския панел на галерията и се оказа, че когато съм я настройвал преди 2 години, не съм забелязал, че има и такава опция. В свое оправдание искам да изтъкна, че тя бе разположена на съвсем нелогично място и под още по-нелогично име.

Хубавото е, че от 2-3 дни навигацията в slimbox вече е активна. Когато отворите снимка от детайлната страница в оригинал, т.е. с най-високо качество, чрез въпросния пласт, вече имате на разположение и два бутона "PREV" и "NEXT", които се появяват след поставяне на курсора на мишката в лявата или дясна част на изображението. С тези бутони отивате директно към предишната или следваща снимка в съответната категория, в оригинал, оставайки в пласта slimbox. Още по-голямо улеснение е това, че действието на бутоните е дублирано и от стрелките на клавиатурата, т.е. можете директно с тях да разглеждате снимките. В долния ляв край на снимката ще видите описание, а в долния десен е бутонът CLOSE за затваряне.

Не забравяйте обаче, че ако искате да гласувате за някоя снимка или да видите други подробности за нея (автор, оценка, брой показвания и т.н.), това може да стане само чрез страницата с детайлите. Например, ако сте харесали 3 снимки от някоя категория, след като сте ги прегледали в slimbox, ще трябва да се върнете към категорията, да ги отворите в детайлен изглед и да гласувате за тях там.


Add this to your website

Коментари

avatar veskoz
0
 
 
Рахат рал'та! Браво Любо!
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 11 Януари 2013 00:55 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори