Начало Други Медиен преглед Медиен преглед: Сравнителен тест на компактни екшън камери
Медиен преглед: Сравнителен тест на компактни екшън камери
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 27 Април 2014 06:19    Печат


Наскоро почти случайно ни попадна тази статия в сайта Gizmodo.com, която може би ще е интересна за доста почитатели не само на колоезденето, но изобщо на екстремните спортове. Тя сравнява и оценява няколко продукта, повечето от които се предлагат и на българския пазар. Дори да не се съгласите с оценките или с нещо друго от написаното в нея, струва си да я прочетете, ако се интересувате от подобни камери сега или в бъдеще.

http://gizmodo.com/the-best-action-camera-spring-2014-edition-1547049331


Add this to your website

Коментари

avatar kvelikov
0
 
 
За щастие, още в началото на статията човекът го е казал:

In our evaluations we weighted image quality most heavily, but we also factored in versatility, ease-of-use, form-factor, battery-life, apps, available mounts, as well as extras and price.

Т.е. изгубил си е времето!
Никъде в критериите за формиране на оценката не включва стабилизацията на картината.
И децата знаят, че допреди март (тогава пуснаха Sony AS100VR) GoPro Black3 беше с най-добър стрийм на видеото.
Казано на родопски, това означава най-качествена картина. И затова по-горе споделих, че тази камерка е перфектна за НЕКЛАТЕЩИ спортове!
От март насам и там остава на второ място, но това нас не ни интересува, защото нашият спорт е КЛАТЕЩ.

И тъй като всички предпочитаме ние да клатим, а не нас да ни клатят, стабилизацията при избора на POV-камерка трябва да е приоритет №1.
Затова, с риск да събера килограми хейт от хората, дали немалко пари за серията GoPro досега, отново твърдя, че тези камерки НЕ СТАВАТ за планинско колоездене!
Разбира се, ако критериите ви не включват дразнещото подкачане на картината, което буквално води до главоболие, приемете думите ми като спам.

Нямам логично обяснение защо не решават този проблем, но той съществува.
Съществува и в моделите на всички останали производители на POV-камери, с изключение на ЮНоуХу... :-)
Хубавото е, че проблемът с клатенето може да се тушира софтуерно, но така пък се губи качество и картината се позамазва. Затова накрая се позаостря и всички са щастливи!
avatar peter1509
0
 
 
Здравейте,искам да спомена,че с бюджет от едва 269лв. закупих камерата Ion air pro plus-(камерата най-вдясно) и съм изключително доволен , също съм сигурен че камерите-(gopro и sony) не са най-добрите макар да са най-известните в бранша!!!
avatar kvelikov
0
 
 
С нетърпение очакваме да видим резултати от задоволството ти :-)
avatar cholla
0
 
 
Естествено че няма да се занимава. Цифровата стабилизация на Сони е най-ефективна в маркетинга им -> http://www.youtube.com/watch?v=JP2p0VWollk
Колкото до дразнещото подскачане за мен то си е част от ПОВ ефекта, с избор на закрепване може да се намали значително за тези които не им харесва да се друсат надоле.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 27 Април 2014 14:04 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори