Начало Други Медиен преглед Sea Otter 2013: Auron – ендуро вилка със 160 мм ход от SR Suntour
Sea Otter 2013: Auron – ендуро вилка със 160 мм ход от SR Suntour
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 07 Май 2013 17:09    Печат

Впрочем това не е единственият нов продукт, показан от компанията като прототип за следващия сезон. Освен него през 2014 г. ще видим и 27.5 версия на популярния Epicon.

Auron обаче безспорно е най-интересното попълнение в каталога на компанията. 34 мм горни тръби, пневматична пружина с фиксиран (140, 150 или 160 мм) или регулируем (120-160 мм) ход, три различни патрона за амортизация и варианти за 26, 27.5 и 29-цолови велосипеди ще осигурят на потребителите богат избор в рамките на новата серия. Възможностите за реглаж при трите патрона са както следва:

RC2 ще бъде внедрен в най-скъпите модификации и позволява самостоятелна настройка на компресията при висока и ниска скорост на сгъване + настройка на връщането.

RC е по-достъпен вариант за амортизация, при който забавянето при сгъване с висока скорост е настроено фабрично, а потребителят може да регулира нискоскоростната компресия и разгъването.

LO/RC пък е вариант на горния патрон, ориентиран към повече ефективност при педалиране с добавянето на дистанционно заключване.

Втулките на новата вилка имат канали за по-лесно разнасяне на смазката по тръбите, а уплътненията са с нисък коефициент на триене за по-гладка работа.

Теглото на отделните модификации според различни източници варира от 1850 до 2200 грама, а цената се очаква да бъде между 600 и 800 евро.

Новост при Auron, но не само там, е и второто поколение на проходната ос с лост за бърз демонтаж Q-Loc 2, при която са направени конструктивни промени в клиновидния затягащ механизъм, така че да е съвместима и с оси, които са с променлива дебелина на стените.

Много от изброените неща се срещат и при линията Epicon, където основната новина е добавянето на 27.5-цолови версии.

Повече информация и снимки на новите продукти можете да намерите тук:
http://www.bikeradar.com/mtb/news/article/new-sr-suntour-auron-enduro-fork-sea-otter-2013-37139/ (на англ. език)
http://www.mtb-news.de/news/2013/04/29/sea-otter-2013-sr-suntour-auron-160mm-sind-wieder-das-mass-der-dinge/ (на немски език)
http://www.vitalmtb.com/videos/features/SR-Suntour-2013-Sea-Otter-Classic,20582/faultlinetv,5726 (на англ. език)


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 07 Май 2013 17:27 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори