Начало Други Медиен преглед Sea Otter 2013: 27.5-цолови DH капли и колела от Enve Composites
Sea Otter 2013: 27.5-цолови DH капли и колела от Enve Composites
Написано от Любомир Ботушаров    Събота, 04 Май 2013 09:34    Печат

Enve Composites е производител на компоненти, особено известен с продуктите си от композитни материали (например карбон), включително капли и наплетени колела от най-висок клас.


По време на фестивала Sea Otter компанията представи два нови модела за шосе/триатлон, на които няма да се спираме, и 27.5-цолова версия на своите капли и готови колела за спускане.

Техническите параметри на новите капли са:
- материал – карбон с еднопосочни въглеродни нишки
- 30 мм външна / 21 мм вътрешна широчина
- 31 мм дълбочина на профила
- 540 грама за капла

Цената за мнозина може да се стори малко отчайваща при $999 за капла и $2750 комплект наплетени колела с главини DT Swiss 240 или Chris King.

Всъщност основната причина да им отделим самостоятелна статия е, че този продукт може да се окаже важен предвестник на тенденция за 27.5-цолови колела при DH велосипедите. Известно е, че Enve са спонсор/доставчик на тези компоненти за отбора Santa Cruz Syndicate – един от най-силните в СК. Известно е също така, че калифорнийският производител почти моментално се „включи в играта“ с 27.5-цоловия ендуро/АМ велосипед Bronson, т.е. очевидно вижда сериозен потенциал в този сегмент. Така че сега единственият въпрос е дали ще видим още през тази година Пийти, Минар и компания върху 27.5-цолов DH велосипед?

Съвсем скоро ще разберем. :)

http://www.vitalmtb.com/news/press-release/ENVE-Launches-27-5-DH-Rim,797 (на англ. език)

http://www.bikerumor.com/2013/04/21/soc13-enve-adds-650b-dh-rim-smart-8-9-aero-clinchers-more/ (на англ. език)

http://www.bikeradar.com/road/news/article/enve-introduces-three-new-carbon-rims-sea-otter-2013-37136/ (на англ. език)


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 04 Май 2013 09:59 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори