Начало Други Медиен преглед Медиен преглед: Formula 35 – нова вилка от италианския производител
Медиен преглед: Formula 35 – нова вилка от италианския производител
Написано от Любомир Ботушаров    Събота, 27 Април 2013 22:21    Печат

След като преди години Formula, които са известни най-вече със своите спирачки, представи прототип за вилка с 33 мм горни тръби, тази пролет компанията добави още един продукт, носещ името 35, което отново отразява диаметъра на подпорите. И докато 33 на практика вече е завършен продукт, за 26-цолови велосипеди, и дори се срещат статии с отзиви за него, 35 е съвсем ново попълнение, което е насочено към байковете с 27.5- и 29-цолови колела.

Както и предишната вилка, 35 следва философията на Formula, позната още от спирачките им – добра работа и ниско тегло. Лесно е да се каже, но дали е постигнато предстои тепърва да разберем. Засега се знае, че вилката е с базов ход 140 мм, който вътрешно може да бъде променен на 120 или 160 мм. Това е за версията 27.5, докато за 29“ вариантите са 100/120/140 мм.

Патронът за амортизацията е затворен и може да бъде изваждан лесно откъм короната на вилката за подмяна или сервизиране. Наличните възможности за реглаж са заключване, скорост на сгъване (компресия) и праг за отключване.

Теглото ще бъде от порядъка на 1700 грама за 29-цоловия вариант и 1650 грама за 27.5.

Formula 35 ще се предлага в бял или черен цвят, само с 15 мм проходна ос и конусовиден стержен.

Повече подробности за новия модел можете да прочетете тук:

http://www.bikerumor.com/2013/04/21/soc13-formula-35-suspension-fork-design-finalized-for-27-5-29er/ (на англ. език)


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 27 Април 2013 22:29 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори