Начало Други Медиен преглед Медиен преглед: Кратка история на ендурото
Медиен преглед: Кратка история на ендурото
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 17 Март 2013 12:46    Печат

Преди време в Pinkbike се появи така озаглавена статия с автор Мат Раг. Всъщност не е съвсем кратка, но пък е доста интересна и хвърля обилна светлина върху най-новата и бързо набираща популярност дисциплина в планинското колоездене. Впрочем „най-нова“ следва да се разбира като „най-модерна“, защото от статията става ясно, че първите състезания в подобен формат са се провели преди десет години. Става ясно и друго – през годините терминът „ендуро“ е ползван за доста различни като регламент и форма прояви – от дългите състезания по спускане за издръжливост от типа на Megavalanche до някои ХС маратони, при които отново издръжливостта е ключов фактор. Тук обаче става дума за историята на ендурото в неговия съвременен, по-тесен смисъл, като дисциплина със специални етапи, при които наклонът е предимно надолу и се засича време, комбинирани със свързващи отсечки, при които най-често участниците се изкачват на собствен ход, но без да им се засича време.

Откъде е тръгнал този формат, къде е стигнал в момента и какви са очакванията за бъдещето му - всичко това можете да научите тук:
http://www.pinkbike.com/news/A-Short-History-of-Enduro-2012.html (на англ. език)


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 17 Март 2013 15:09 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори