Начало Други Медиен преглед Медиен преглед: Specialized показа Enduro 29er за 2014 г.
Медиен преглед: Specialized показа Enduro 29er за 2014 г.
Написано от Любомир Ботушаров    Четвъртък, 28 Февруари 2013 15:37    Печат

Велосипедът е с цели 155 мм ход и стойки на веригата 430 мм, което никак не е лесно постижимо при байк с 29-цолови колела. Оказва се обаче, че не е и невъзможно.

Другите данни за геометрията, както и за целия велосипед, също са обещаващи - челен ъгъл 67.5 °, средно движение 335 мм и междуосие, което до момента изглеждаше немислимо при такъв ход и големи колела. Целта на всичко това е постигането на пъргаво управление, което е особено необходимо при карането, за което е предназначен байкът. Освен че е къса, задницата побира и гуми с голям балон, поне до 2.5 инча.

За да е възможно всичко това, проектантите на Specialized са прибегнали и до някои нестандартни решения и компоненти, а също и до прецизно "орязване" на рамката до последния излишен милиметър. Освен това не очаквайте моделът да се появи в размер S - това се оказва просто невъзможно при този ход и дизайн на рамката, чиято тръба за седалката е отместена силно напред, за да освободи място за задната гума.Като стана дума за рамката, предният триъгълник е карбонов, а задницата е от алуминиеви тръби.

Компонентите на топ-модела S-Works с цена около 9000 долара също са първокласни, включително вилка Fox 34 със 150 мм ход и движение Sram XX1 с 1х11 предавки. Затова и теглото е повече от приемливо - 12.55 кг.

Повече информация и снимки можете да прочетете на следните места:

http://www.bikeradar.com/mtb/news/article/specialized-enduro-29-launched-36583/ (на англ. език)

http://www.pinkbike.com/news/First-Look-Specialized-S---Works-Enduro-29-S-E.html (на англ. език)

http://www.bikerumor.com/2013/02/27/specialized-155mm-travel-enduro-29r-revealed-it-really-does-exist/ (на англ. език)

http://www.mtb-news.de/news/2013/02/27/specialized-enduro-s-works-29-launch-des-neuen-race-enduros-in-finale-ligure/ (на немски език)


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 28 Февруари 2013 16:50 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори