Начало Други Интервюта На две ГОЛЕМИ със Сашо Илиев
На две ГОЛЕМИ със Сашо Илиев
Написано от Ева Димитрова    Вторник, 06 Април 2010 11:22    Печат

Той е известен байкър и скиор, но най-известен е в нощните заведения на София. Познат е с много имена – Лютеницата, Сашко Башко, Танцуващият с чашка и много други. Това е един от моите идоли – Александър Илиев.

Бел. ред.
Част от отговорите в това интервю бяха промемени по желание на интервюирания заради реакциите, които предизвикаха. Въпреки уточнението в края на статията, че това са неща, казани на шега, много хора явно не ги приеха по този начин (вероятно защото и не познават лично Сашо), така че уважихме желанието му. Обърнете внимание, че част от коментарите по-долу вероятно се отнасят за неща, които вече не присъстват в интервюто.

Започвам с първия и най-важен въпрос – лютеница или боб?
Аз ако знаех отговора на този екзистенциален въпрос, щях да съм господар на света.

A с какво гориво зареждаш на Bike Кръстьо (линк към статията на байкпорн) обикновено?
Боб 100 октана с допълнителни добавки.

Кога и как навлезе в байк индустрията?
2001-ва или 2000-та, не помня точно. Бях на Витоша с класа си, имаше много хора, които караха и ... сещаш се... докара ми се и на мен. Даже мисля, че тогава видях Ники Титев, беше един такъв брадясъл тип с доста як байк, не че тогава съм знаел какво е як байк де, и ми се доиска и аз да съм като него.

Най-доброто ти класиране в състезания до момента?
Болната ми тема. 2-място на състезание по Биг Еър със ски, 5-то място на първият Dragon Road Gap, 4-то на републиканско по фрийрайд.
От първото си участие на състезание по планинско колоездене ми тръгна накриво.За първи път участвах на националния шампионат на Драгалевци, мисля 2003 г. беше. Тогава бях много надъхан, за първо състезание предполагам, че знаете как, оставяш си главата на старта и надолу преставаш да мислиш. Още на първия завой обаче ми падна веригата, после още 2 пъти, че накрая и паднах. Все пак успях за пред хората да мина доста бързо на ключовия участък (прословутата дървена рампа на Драгалевци). В крайна сметка изводът беше, че след тези събития приех много навътре нещата и така и досега не съм се забавлявал истински, докато карам на състезание, все нещо не ми върви. Това злокобно проклятие беше на път да проключи на BIKE WEEKEND 2006-та Тогава след доста спокойно спускане на квалификацията дадох второ време от всички състезатели. Пак се надъхах и... на финалното спускане на един от завоите се подхлънзах, паднах, клипсовете не откопчаха и това ме забави ужасно много. Останах 5-ти или нещо такова. И след това вече демотивацията за състезанията беше пълна.

Гледам, че не си поплюваш и на ските, има ли прилики с колелото и какви са те?
Да, возиш се на лифт и се спускаш. Има прилики, естествено, но ми е сложно да ги обясня. При ските ми харесва това, че е доста по-лесно да правиш големи скокове. Например един 9 – 10 метров дроп, стига да има хубав сняг и попивка, не е никакъв проблем. А и големи скорости се развиват много по-лесно. С колелото, ако високите скорости достигат 70-80-90, то при ските 120 не са никакъв проблем. Даже сме мерили с ДжиПиЕс и като нищо, ако изправиш някой склон на черта, вдигаш над 100. Основната прилика и при двата спорта е, че ти дават възможност да си по-често в планините. Със ски и колело съм имал едни от най-красивите моменти в живота.

Какво е това Биг Еър Бег (BAB) и вярно ли е, че си имаш един в къщи?
Бигеърбега е една огромна играчка. Представлява гигантска 15 метрова възглавница, на която и на глава да паднеш, няма как да се нараниш. И да, вярно е, че си имам един вкъщи, за жалост обаче нещо не го използвам толкова често, колкото ми се иска. Купихме го преди 2 години с идеята да тренираме трикове със ски и борд, но като цяло все не успявам да поскачам достатъчно, защото винаги, като се съберат хора, и трябва някой да следи какво се случва. Скоро обаче мисля да си го опъна на някоя поляна сам и да си поскачам цял ден, после ще си взема една бира, ще легна отгоре, ще я изпия и ще заспя на най-огромното легло на света.

А дочух, че щяло да има въздушна възглавница и на финала на mini-DH в Пловдив, как ще коментираш?
Надявам се да има, да. Ако времето го позволи.

2009 – доволен ли си?
Ми, донякъде да. Имах време да карам. Иначе като резултати по състезания - твърдо НИЕ, не съм доволен.

Какво е колелото, с което въртиш кръгчета напоследък?
Имам няколко, все са RAM, разбира се. Машината за спускане е тестов модел на RAM с BOXXER TEAM 2010 и други благини. Страхотно колелце.

Част от екипа на bikeporn си, как се зароди идеята за сайта?
Трябваше да направим порно сайт, не намерихме подходящи жени и... стана байк сайт. Идеята на байкпорното не е това да бъде някакъв сайт или списание, или незнам и аз какво. Байкпорното си е байк порно, независимо дали това ще бъде сайта, ще бъде някой филм или клип, ще бъде някоя тениска или дреха, стикери и т.н... байкпорното е ИНСТИТУЦИЯ!!!

А ти в кои байкпорно филми си се снимал?
Milfs like it BIG, White dicks hot chicks, Addicted to boobs, Обратна връзка, Шишарки и мн. др.

Беше на 2-рия кръг от mini-DH в Майна Таун, какво мислиш за трасето, за състезанието?
Състезанието беше едно от добре организираните в България до момента. Имаше  маршали, маркировка, дюшеци, всичко. Не ми хареса само едно - обявяването на времената и награждаването. Аз, например, бих обърнал повече внимание и на самото награждаване. Може да бъде малко по-грандиозно, за да накара малките да се почувстват като звезди. Обикновено награждаванията у нас минават малко като един вид да се отбие номера, да мине всичко колкото може по-бързо, а е добре и на тази част от състезанието да се обърне голямо внимание. В крайна сметка това си е събитие, което включва не само самото спускане на карачите, ами и доста други странични елементи, които ако бъдат изпипани, ще се получи доста-по бляскав продукт накрая. Трасето, като за целта, беше идеално, но ако питаш дали на мен ми харесва за каране, определено не е мой тип.

А за дрифтовете какво мислиш?
Обичам, само че обичам дрифтовете да се  получават от това, че съм влезнал на пълна газ в някой завой. Иначе знам защо питаш за тия дрифтове. Калин ти е напълнил главата с тях, нали? Ти си стана майна, вече само по тепетата караш. Баси, завои, дрифтове, контри, откачена работа, ахаха. Бъзикам се естествено. I LOVE PLOVDIV!

Знаех си, че и ти си скрита майна, затова ако те номинирам, ще приемеш ли да си форлойфер на последния кръг от mini-DH?
Не знам.

Кое те кефи повече – калта или прахта?
И двете. Преди не харесвах да карам на кал, но напоследък обожавам кал и мокри корени.

С какви педали караш и какви са им предимствата?
Платформени. Преди карах с клипсове, но преди 2 години реших да пробвам пак на платформи, свикнах, хареса ми и не мисля да се връщам на клипсове. Макар, че и в клипсовете си има чар - обувките и педалите си ги пазя.
А защо платформи? Чувствам се по-свободен в карането, мога да рискувам доста повече докато карам и... заради дрифтовете естествено.

Имаш ли байк идоли?
Нямам идоли. Има хора, чиито стил ми допада. Харесва ми карането на Брендън Феърклъф и Сам Бленкинсъп. Хубавият стил е да караш бързо. Преди си мислех, че едно каране може да е красиво дори и да не си много бърз, но определено не е така. В бавното каране няма красота. Но не трябва да прескачаш възможностите си. Красотата на карането е да си бърз, но не защото ти хлопа дъската и пускаш спирачките, а защото контролираш велосипеда си.

Какво липсва на маунтинбайк-а в българско?
Липсват много неща, но няма да стигнат и 10 страници да ги изброя всичките. Най–основното, което за момента липсва, са хубави трасета и състезания. Но мисля, че това ще се промени съвсем скоро. Има светлина в тунела.

Карал си в чужбина, какво ти направи впечатление?
В САЩ е съвсем различен свят. Там спортът е на светлинни години от това, което сме ние тук, но не като карачи, а като условия за каране. Най-големият байк парк, в който съм карал, е Кийстоун, Колорадо. Отбора на YETI тренира доста често там. Има всякакви трасета - от супер трудни и технични до забавни засукани пътеки с виражи и скокове. Иначе най-много ми допадна трасето за световната купа в Марибор. Технически не е кой знае колко сложно, с изключение на 2-3 скока и един рок гардън. Широко е, има много скорост. Отстрани, когато някой мине по него, изглежда брутално, направо земята се тресе. Ааадското трасе, много ми хареса. И също така е суупер плавно, което е една от най-важните характеристики на едно трасе.  Надявам се и тук в България в най-скоро време да имаме възможността да караме по качествени трасета. Големи рок гардъни, дупки във виражите, корени, трасе, от което да ти изпадат пломбите на зъбите, страхотно удоволствие е да караш по такова нещо. Друго, което ми прави впечатление, е и безопасността по тези трасета. У нас има доста малоумни участъци, които са опасни не толкова заради сложността си, ами заради заобикалящата ги среда.

От толкова много места кое е любимото ти за спускане?
На този етап любимото ми място, естествено, са си нашите трасета на Витоша, но се надявам в скоро време да имам и други любими трасета у нас, а не само да се блещя по чужбинските. Сопот също е доста добро място за каране.

Разкажи ни за строенето на трасета, проектирал си някоя и друга пътека на Витоша?
Правенето на трасета е изкуство. После се наслаждаваш на творението си. А и ако трябва да разчитам на някого да ми направи трасета за каране, ще мухлясам от чакане. Искаш да караш по нови пътеки – правиш си ги сам, разбира се - с верни другари. На Витоша основно с Росен си ги измисляме трасетата и през последната година се появиха доста нови участъци. А най- много обичам, когато след дълго каране, по някоя пътека започнат да се показват корени, да стават дупки, да има следи от гуми, въобще да си личи, че това е байк трасе. Няма по-красива гледка.

Опиши стила си на каране с няколко думи.
Като зайче, скок-подскок, да се изпомпваш от терена. Но като 89-килограмово зайче.

Има ли нещо, за което мислиш, докато спускаш – камъни, контри, боб...?
Както Мати Лехикойнен беше казал в едно интервю, докато караш, си в друго измерение, усещане, което едва ли по друг начин освен с каране можеш да достигнеш. Тоест, не мислиш за нищо, освен за карането. Е, от време на време мога и да си припявам Преслава за настроение, и да си мисля за цици, но дали ще са бабуните по пътеката или циците на Преслава, горе-долу едно и също е. Това е шега, разбира се, освен, че си мисля за циците на Преслава де, но това е докато не карам?

Банално, но какво е за теб планинското колоездене?
MOUNTAIN BIKE - IT’S NOT LIFE BUT IT’S LIFESTYLE. Удоволствие, разбира се. Дразни ме малко фактът, че доста хора приемат спорта, и в частност спускането и другите подобни гравити дисциплини, за малоумен начин да си доставиш адреналин. Адреналинът въобще не е най-важното. Удоволствието да контролираш байка, да си подобряваш уменията, да се наслаждаваш на терена, по който караш, ето това е най-забавната част. Аз например мразя да се страхувам, ако ме е страх да направя нещо или да мина отнякъде, не го правя. Най–голямото удоволствие на downhill-а е да усетиш как ти самият ставаш едно с машината под теб. Да  подаваш с тялото команди и тя да те слуша. Друго, което обичам в спорта ни, са самите байкове. Всеки един детайл на тези машини е красив. Понякога обичам просто да стоя и да съзерцавам колелото и дребните детайли в него.  За мен спускането е един от най красивите спортове.

Кажи нещо, което те вдъхновява само като си помислиш за него?
Преслава и нейният меден глас. Не знам, как да ти отговоря тук, зависи от момента. Могат да ме вдъхновят всякакви работи. Сега точно ме вдъхновява едно клипче, на което кара Фабиен Барел, и ми се ще да излезна и да покарам.

Музикална душа си ти, на музика караш ли? И ако да, има ли смисъл да питам на каква?
На лифта, понякога слушам музика, но докато карам - рядко. Каква? Обиждаш ме с тоя въпрос... Преслава. И това да не се взима насериозно. Докато съм на вълна каране и колела, си пускам песни от някои байк филми.

Каза, че не обичаш състезанията, но притесняваш ли като застанеш на старта все пак?
Притеснение не, напрежение да. Винаги го има. Целта е обаче напрежението да не повлияе върху карането ти.  Слушай сега да ти изкажа мойто положение (както казваше една циганка в някво интервю, ахах). За мен състезанията не са основната мисия. Доста си промених виждането за спорта, след като ходих в Марибор за световната купа. Когато видях за какво иде реч там, тотално ми се промени визията за карането. Тръпки ме побиваха като минеше някой с 300 покрай мене. Невероятна красота, дано да имаш шанса да го видиш на живо. Земята се тресе и някой минава покрай теб с мръсна газ. Отстрани изглежда брутално. Та повисях на един участък сигурно 15 мин. и разучавах линията и карането на всеки, който минаваше. По едно време издебнах някой от бързите, в случая беше Стийв Пийт. Набрах се по равното да съм на 20 - 30 метра от него и влезнах на секцията, за която стана дума, плътно зад него. Успях да си я изкарам цялата с него. Да, беше  зверски бърз, но не беше нищо нереално. И тогава реших че искам да карам и аз бързо. И сега се мъча да си вдигам скоростта, с постоянство и тренировки нещата се получават. Виждам някой участък и си представям как биха го минали про-тата, и се опитвам и аз като тях... Получава се, лошото е, че няма много избор на трасета в България и това спира развитието малко. Но истината е, че про-тата са много бързи. Но не са нищо неземно. Сигурен съм, че ако имаме възможност да караме като тях и с тях 1-2 сезона, можем да ги гоним. Виж Аарън Гуин, бивш състезател по мотокрос, тоя не се беше качвал на колело, а гледай какво направи за 2 сезона.  Мен лично не ме интересуват някакви състезателни резултати, искам да си изградя някакъв стил на каране, и да достигна ниво, при което като се погледна отстрани, и да остана доволен от себе си. Плановете ми са, в близкото бъдеще, когато отидем да караме на световна купа, да се забавляваме и да караме с удоволствие, а не да се спичаме и да си мислим, че сме бавни. Въобще, в България не сме толкова бавни, все още сме далеч от световното ниво, но като цяло не сме чак толкова назад. Когато бях в щатите в местния парк в Сноумас, никой не можеше да ме мине. Карах с много местни карачи, както и такива, които идваха от време на време за уикендите, и не бяха особено бързи, а имаха самочувствие на големи карачи.

А с напрежението как се справяш?
Щях да напиша една глупост, ама айде ще ти я спестя, ахах.

Организма си как поддържаш здрав и як?
Фитнес, каране, секс с малки животинки.

Гледам на блузките ти все RAM пише, те ли са ти спонсори?
Спонсори са ми. Нещата се развиват, спортът върви напред, спонсорите вече стават ИСТИНСКИ спонсори.

С мъдростта на годините и опита си, какво ще посъветваш младите?
Да гледат повече байк филми и да карат. И не си оставяйте главите на старта. Карайте бързо, но гледайте да не прескачате възможностите си. Истинското удоволствие от карането, както казах по горе, е в това да умееш да контролираш и управляваш байка си, а не да летиш безконтролно по склона.

Тук можеш да благодариш на всичките си фенове...
Оскар ли ще ми връчват, че трябва да благодаря на някого?  
Благодаря на всички, на които има за какво да благодаря!


Add this to your website

Коментари

avatar outfaced
0
 
 
хаха, покъртително интевю :lol:

Любо, Евчето ти взе бизнаса бре ... или тя вече е репортер на щат :)
avatar vikchooo
0
 
 
после ще ми кажете че байкарите не слушали чалга .........................
avatar veskoz
0
 
 
Пре-сла-ва... Пре-сла-ва... Пре-сла-ва...
******* си бърже, на форума ни да отдава.
Чалгата не се слуша. Гледа се. Тя е навсякъде. Дебне. :) :) :)
Хубаво интервю. Браво Ева!
avatar an1mal
0
 
 
Eвала на НОЩНИЯТ РАЗВРАТНИК, и на Ева за интервюто! Добри сте хвала брааааат!

@vikchooo
Мислиш ли, че ако не слушахме чалга щяхме да сме толкова бързи? :D

avatar gasolin
0
 
 
Дано пича не разбира от колоезднене, колкото от музика... >.>
avatar crz
0
 
 
Не, пича не слуша чалга, това че се бъзика е друг въпрост. Аман от разбирачи. Толкова ли сте малоумни че всичко което някъде пише го приемате буквално.
avatar radi123
-4
 
 
Ева, Любо, от кога простащината и колелата имат нещо общо? Не мога да повярвам, че такава статия може да бъде публикивана във сайт като мтб-бг. Прав е като казва, че спорта в САЩ е на светлинни години, но не е прав за причините. Хората са тези които са на светлинни години, тоест тези, които карат, интервюират и убликуват подобни неща.
avatar crz
+1
 
 
Да хората са на светлинни години прав си, там хората на са тесногръди. Тук всеки е като кон с капаци, гледа в една права линия и извън нея за него нищо не съществува. Явно за теб простотия, са 2, 3 реда с глупости, които нямат никакво значение, Простотията е, че хората се взимат на сериозно и си вярват на глупостите. Простотията на българина е, че какво види го приема БУКВАЛНО, и най- лошото, вади си заключения от глупостите и е убеден в тях.
avatar kikon
0
 
 
Хората са такива каквито са и да им създаваш изкуствен ангелски образ е меко казано погрешно. Не бъдете консерви.
avatar novembercharlie
+1
 
 
Мдааа, нищо добро не чака милата ни Родина. Иначе Евчето се е справила. Жалко, че това не е тийн проблем. Или поне на мен не ми се иска да бъде.
avatar crz
+2
 
 
P.S. Това интервю беше направено с цел забавление и нека „простотията“ и алкохола в него не ви смущават.
Каква простащина бе хора, вие нормални ли сте?!?!? Простащина е когато човек се вземе на сериозно! В интервюто има сериозни неща, но явно на вас само майтапа и простотията ви прави впечатление. Човек да не земе да се позабавлява като се пошегува със себе си....
avatar novembercharlie
-3
 
 
Напротив, много ни смущават. Защото създават модел за подражание.
avatar crz
+1
 
 
Нас пък ни смущава, че хората вместо да харесат циците на Преслава,харесват лайфстайла който пропагандира този тип музика ама какво да правим. И други неща ни смущават, но се забавляваме и ни е през... щяха да кажа патката ама ще се въздържа...
avatar crz
0
 
 
И последна добавка, мисля че читателите на сайта са достатъчно интелигентни за да не им трябват обекти за подражание. В крайна сметка, щом си влезнал в сайт за планинско колоездене, се интересуваш от нещо смислено а не стоиш да се блещиш пред телевизора и да гледаш Биг Брадър или някоя подобна помия. Простаци са тия, които тръпнат в очакване на уикенда за идат на зеведение и да са най гоуемите, а не хората с някакъв смислен интерес, било той байк или нещо друго.
avatar kvv
0
 
 
Ааа не ако ще товариш Биг Брадър няма да се разберем, това е реалити което е отражение на обществото ни и е социален експеримент /ако не си чул/. Иначе "нема" такова интервю хахаха. Не се оправдавай, разбирам че ти е станало малко гузно за дето така си си излял душата, но от истината боли хахах
п.с. от къде я намери тая малинова ракия
avatar novembercharlie
0
 
 
Да, интелигентни сме. Но някой от нас. Само че тук, по стечение на обстоятелствата, четат и хора, които все още не са изградили в достатъчна степен своя житейски мироглед и възприемат подобни "откровения" като библейска истина. Не искам да упреквам Любо, за развитието на собствения му сайт, но си мисля, че медия като тази, имаща неформалната власт да влияе върху менталното изграждане на децата би следвало да налага рамки на допустимост върху публикуваните текстове.
avatar radi123
-4
 
 
Ева, Любо, crz, излишно е да спорим за очевидни неща. Мисля, че ви е пределно ясно, че статията не струва. Дори да е имало някакъв сериозен замисъл то той е напълно заличен от простотията. Ева, ясно е, че това не начин да се направи интересна статия. Хора, помислете за децата поне. Те как да ги разберат тези неща? Не мислите ли, че поне с това трябва да се съобразите?
avatar kikon
+1
 
 
Това как децата разбират света е работа на родителя. Ако той не си е изпълнил задължението, светът не му е виновен, че е такъв, какъвто е. Човек сам трябва да отсява информацията, която получава, освен ако не иска да бъде манипулиран.

avatar radi123
-3
 
 
Статията е и грубо нарушение на правилата на форума на сайта:
"Всеки член на форума трябва да спазва добрия тон, да се въздържа от вулгарен и неприличен език, да не се заяжда и да не нагрубява останалите членове на форума, да пише на кирилица и да се старае да пише грамотно, четливо, разбрано, подредено и смислено, да е полезен на другите, а не просто да плямпа безцелно."
avatar rivanov
+1
 
 
Статия или Интервю?

Носи много смисъл за тези, които виждат иронията... точно към тези дето се вземат прекалено на сериозно....

Децата... Ако четат изобщо, пак добре!
avatar admin
+1
 
 
Част от отговорите са променени по желание на Сашо заради реакциите тук - надявам се, че поне малко ще сте доволни от подобен развой.
Разбирам чудесно, че сте се подразнили доста - в крайна сметка, без да познавате Сашо, донякъде е нормално да вземете нещата прекалено насериозно. А донакъде и не е нормално.
Както бе отбелязано преди мен, правете разлика между статия и интервю - при второто има много по-голяма свобода на гледните точки, на изразните средства и т.н. Статиите в МТБ-БГ, докогато зависи от мен, ще си останат сериозни, но целта на интервютата е да дадат "микрофона" на човека отсреща. Ако искате да четете само моите писания, само с моите изразни средства, жалко, защото истината е в многообразието.
Да, аз знаех, че това интервю ще предизвика и подобни реакции, но трябва ли заради това да слагаме други думи в устата на интервюирания? Още повече, че не ми беше трудно да различа кое е сериозно, кое е иронично и кое е изцяло на майтап. Даже сложихме и изрична бележка в края му.
Както и да е, всеки от писалите тук е в правото си на мнение, на възмущение или каквото е изразил, даже има и резултат от критиките. Обаче ако очаквате в тази секция да намирате все същото, което и във всяка друга статия, публикувана в МТБ-БГ, по-добре просто я подминавайте. Тук думата е на интервюираните.
avatar staff
+1
 
 
Какъв е смисълът да се стреля по музикантите и да се бие певицата? Ако не ви харесва музиката, защо сте в това заведение?
avatar novembercharlie
-2
 
 
Явно не умея да предавам мислите си в писмен вид. Както и да е. Ще повторя. Дано го направя по разбираем начин. Тази медия, независимо дали е желано или не, има социално влияние върху определена катогория хора, които все още нямат изграден цялостен житейски мироглед. Медиата е достатъчно популярна. От тук на сетне е въпрос на преценка на допустимостта на на материалите от гледна точка имено на социалния ефект. Дали ще се пише на маймуница или ще се ползва българскта азбука, дали ще се публикуват текстове съ съмнително иронично съдържание е впрос на преценка. Аз лично схванах не особено сполучливия опит за ирония, но категорично не смятам, че текстът е подходящ за непълнолетни.

Любо, мисля, че достатъчно добре те познавам и съм далеч от мисълта, че желаеш да превърнеш мтб-бг в източник на информация от посредствено ниво. Но най-доброжелатело ще ти дам едн професионален съвет - според стистемите за постигане на организационно съвършенство всяка организация трябва да отчита социалния ефект от своята дейност. Това включва и поведание в съответствие с моралните и етични обществени норми. В този смъсъл не е добре мтб-бг да бъде "всеядна" медия. За глупости, щуротии и т.н. си има секция във форума.
avatar 4getcredo
0
 
 
Аз пък съм твърдо против цензурата и самоцензурата. Казаното - казано! Имаше достатъчно коментари след статията, за да се видят различните гледни точки и всеки четящ да си направи изводите. Мен интервюта ми хареса. Почитател съм на CrZ, както и на ТК. Очаквам момента, когато ще си сложат силикон, с нетърпение :D
avatar veno
0
 
 
Искам оригинала!!!
avatar simonbike
+1
 
 
До radi123. В сайта и форума съм от вече 4-5 години и почти всеки ден го чета. Почти не съм писал коментари или някви такива. Тва обаче което ти написа ме трогна. Аз като четох интервюто със Сашо съм плакал от смях и мисля, че иронията и сарказма в него си личаха от много много далече. Дори и да си на 12 пак ше го разбереш. Току що ти прочетох и втория коментар. Яко си ограничен/а. Малко или много admina и другите модератори ще преценят дали интервюто нарушава правилата на форума, а щом са го публикували, би трябвало да са преценили. ;)

До Сашо и Ева - евала за интервюто, наистина беше супер много се забавлявах докато го четох, та даже и след тва( в стария му вариянт).
avatar извˉbнrpaдa
+2
 
 
некви 'oldschool-ари' наложиха цензура на интервюто : (
avatar aчo-ĸapaчo
0
 
 
Консервирани истории! ВИЕ нехаресващите това интервю, използвате за основен довод, това че децата ще се повлияят негативно, защото няма да разберат иронията. Аз смятам, че моментите когато интервюираният се шегува, са абсолютно ясни. Както каза simonbike : "Дори и да си на 12 пак ше го разбереш." Поведението на един човек зависи от възпитанието дадено му от родителите. Аз също съм израснал заобиколен от много простотия, но не съм станал идиот. Когато човек има достатъчно умствен багаж в комбинация с добро възпитание, той е способен да отсее доброто от житейския си опит.

П.П.: Интервюто е чудесно, споменават се важни моменти от прекрасния ни спорт, и всичко е премесено с добро количество чувство за хумор, а никой не обича сухарите :))))........не тря да има спекаемост :D
avatar novembercharlie
-2
 
 
Мдаа, резултатите са на лице.
avatar ceko_mers
+1
 
 
Аз за първи път се пускам в този сайт/форум и ще кажа само че коментарите на novembercharlie са опит за някаква много слаба опозиция на някакъв проблем с примера който се дава на децата ....бла бла.Интервюто е готино и не е нужно непременно да бъде оценявано със слаб или отличен.Четете и се радвайте че има кой да пита и кой да отговаря.Ако на някой не му харесва просто да НЕ чете.
avatar novembercharlie
-3
 
 
Ясно. Нямаш знания и умения, но да си кажеш, все пак. Похвално, макар и не много умно.
avatar ceko_mers
0
 
 
Явно много на сериозно се вземаш ПИЧ, особено щом си позволяваш да даваш оценки, на хора които не познаваш.Похвално и адски Умно.Аз имам толкова право да пиша тук колкото и ти, така че не се прави на гениален.
avatar novembercharlie
-1
 
 
Ами аз съм доста сериозен човек, ПИЧ ;-) Какво право имаш ще разбера като ти видя рейтинга. И не се правя. Наистина съм гениален.
avatar darkfate
+1
 
 
[b]Това интервю ми хареса страшно много. Начина на мислене е почти идентичен с моя. Сякаш намерих себе си в написаните редове по-горе. Схванах и тънките шеги, схванах и сериозните работи в него. Всеки има право на вкус и моето лично мнение е че интервюто е направо нещо страшно! :D Има полезни работи, които могат да се прочетат в действителност! Все така страшно много ми харесваш пич! Много успехи и по състезания и най-вече по пътеките с приятели, защото най-важно е признанието на околните и това как ти виждаш, че си се справил с трасето, а не просто някакво спускане, на което си притиснат от напрежение и не си се представил добре! Все напред и "надолу"! :)[/b]
avatar novembercharlie
-1
 
 
Мдааа, резултатите са трупат.
avatar insight
-1
 
 
Амче що направо не спретнат едно байкарско клипче, озвучено с Преслава и да си го качат на байкпорн, че да сФанем за какво става въпрос.... аз обаче мисля, че ще се получи пълна порнография и иронията (ако я има) в "байкпорн" ще зачезне тотално.
avatar marto4kata
+1
 
 
Вече може да спрете да си налагате мнението. Всички разбрахме какво мислите, но не мисля, че има смисъл да се опивате да ни накарате да мислим като вас.
Аз харесвам интервюто.
avatar admin
0
 
 
@novembercharlie
Хайде да не превръщаме коментарите към интервюто в подобие на лоша форумна тема, в която преобладават заяжданията и опитите да се "надвика" дригия или да се повтори едно нещо 10 пъти. Съвсем приятелски те моля, за да не се налага да трия мнения в качеството им на офтопик.
Отлично разбирам позицията ти, но аз решението дали да пусна това интервю съм го взел преди да го публикувам. Даже още преди да започне тази поредица от интервюта - както казах, според мен в едно интервю думата е на човека отсреща. Ако не съм готов да публикувам каквото е казал, по-добре изобщо да не го питаме за нищо.
И още нещо пропускате в опасенията си, че това щяло да стане модел за подражание. Сашо не е някакъв никому неизвестен карач, хванат от гората - много от "децата", за които се притеснявате, го познават било лично (по пътеките), било виртуално чрез Bikeporn, видеоклипчета и т.н. Нищо от изразните средства в интервюто не е непознато за тях - напротив. При това положение още по-убедено твърдя, че би било голяма грешка да се налага цензура или да се изисква един човек да се представя по някакъв фалшив начин, при положение че хората си го знаят какъв веселяк е.
А пък тези които не го познават... някак не ми се вижда дори вероятно ей така изведнъж да си го закачат като модел на подражание.
avatar kikon
0
 
 
Считам интервюто за изключително успешно след като успя да предизвика толкова спорове и коментари. Нима не е това мечтата на всеки журналист :D
avatar novembercharlie
-1
 
 
Успешно? Разбира се. Успехът е на лице. Някой вестници дори беха го препечатали. "ШОК" например.
avatar ceko_mers
+1
 
 
Извинявайте, вие да не сте в депресия г-н novembercharlie, изключително черногледо и саркастично коментирате положителните мнения.
avatar novembercharlie
-1
 
 
Напротив! В прекрасно настроение съм. От кеф даже днес се ожених ;-)
avatar insight
0
 
 
Е какво е виновен админа на мтб-бг?

Организирал е интервю с известен байкар, който може би е бил на две (три?) ГОЛЕМИ и се е показал такъв какъвто Е - пристрастен към Преслава и единствения начин да спре да мисли за циците и - вилусупеда...

...Една истина, която интервюирания очевидно предпочита да не се свързва с байкпорн (репликите, свързани със създаването на сайта, и връзката на интервюирания с него май са отпаднали).... кой разбира тук се спира.
avatar bobi.ing
0
 
 
Може би най-доброто интервю досега...! А които нехаресва Преслава да му мисли...Секи има право на мнение избор ,предпочитание и т.н. ! Браво на хората направили това интервю.
avatar novembercharlie
0
 
 
Който харесва Преслава очевидно въобще не мисли :-р
avatar insight
0
 
 
боб.инг "които " е множествено число, "не" и "харесва" са две отделни думи, "секи" - няма такава дума в българския език, интервал се слага след, а не пред запетаята... с тоя правопис, няма как да НЕ харесваш Преслава ... и тя така пише.

Интервюто си е супер... просто съм катилски нетолерантен към чалгата, в момента, в който лицето Х заяви интерес към тази музика, се срива в очите ми... мой си проблем, но пък имам право да си кажа мнението.
avatar simonbike
0
 
 
Абе insight, ти май биеш към radi123. Начи чудех се дали да не напиша един коментар "сега ако някой не хваща иронията в поста на bobi.ing...", но после реших, че е твърде очевидно. Ти сериозно ли не го разбираш? А и още нещо. Начи тва са най-тъпите правописни грешки, за които можеше да се хванеш ;)
avatar unik
0
 
 
Хубаво, че избягах навреме в чужбина да не земат и мен да подгонат с тези статии ! ! :rofl: :rofl: :rofl:
avatar screamboy
+1
 
 
Малко доведено до скука интервю - но не успях да хвана оригиналната версия; а сега наличната е просто перфектна за малолитражни мозъчета като ****************************************, но е откровена скука за доста други, може би всички други ?

Поздравления към решилите така да съсипят интервюто ! Отново имаме наложен 'контрол на *********' - всички ще се съобразяваме с 1-2 ******. Приемам това като подкана да използвам дадените ми възможности в преследване стратегията да ги огранича максимално като изява.

Благодаря на личната си сила за възможността да им се надсмивам съвсем спокойно, дори на 90 години и с 90% лоботомия пак ще съм по-добре от тях.

Евалата на гръмогущера с турбини ! Един от хората, които още от началото ми беше за пример не само като каране, но и като дух. Поклон !
avatar admin
0
 
 
Спрете се с тия взаимни обиди и заяждания!
avatar nikitha
0
 
 
Неповторим екземпляр си, Саше! :-*
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 08 Април 2010 22:32 )
 

Партньори