Начало Галерия Видео Trans Nomad 2017
Trans Nomad 2017
Написано от Любомир Ботушаров    Четвъртък, 19 Октомври 2017 05:21    Печат


Trans Nomad е едно сравнително ново състезание в Испания (провежда се за втора година и е спонсорирано от Orbea), което комбинира в интересен формат многодневните маратони с твърде популярната в момента дисциплина ендуро.

На пръв поглед нещата са сходни с тези в известните многодневни ХС маратони - участниците имат дълъг маршрут за всеки от дните, организаторите пренасят багажа им, спи се в палаткови лагери и т.н. За разлика от ХС събитията обаче, тук на някои места състезателите използват за части от изкачванията лифтове или други видове транспорт. Много от денивелацията обаче преодоляват със собствени сили.

Както при стандартните ендуро състезания, във всеки от дните има обособени по няколко етапа, в които на състезателите се засича време. Те са с наклон предимно надолу. Има обаче и една съществена разлика - тук участниците не познават предварително маршрута. Те получават за всеки ден карта и указания, по които трябва сами да намерят специалните етапи.

Приключение, физическо натоварване и адреналин, съчетани в едно каране, което среща колоездачите с някои от най-красивите места в Пиренеите.

Повече информация за събитието можете да прочетете тук:

https://www.orbea.com/gb-en/blog/trans-nomad-2017-the-most-nomadic-enduro-adventure/ (предварителна информация)

https://www.orbea.com/int-en/blog/trans-nomad-2017-four-days-riding-with-orbea-bikers/ (репортаж след събитието)

Реклама


Add this to your website

Коментари

avatar чичoниĸи
-1
 
 
балдъзата бачка за орбеа...
avatar alpina
0
 
 
Who cares къде работи балдъзата ти? Сериозно!?
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 19 Октомври 2017 06:00 )
 

Партньори