Начало Събития Събития чужбина (архив) Уоутър Клепе в Craft Bike TransAlp 2012: Ден 8
Уоутър Клепе в Craft Bike TransAlp 2012: Ден 8
Написано от Уоутър Клепе    Неделя, 12 Август 2012 14:25    Печат

Финален етап до Рива дел Гарда, 75 км, 1778 м нагоре, 3235 м надолу!!


От опит мога да ви кажа, че последният ден винаги е най-труден. Всеки знае, че това е последното усилие и няма причини да пази енергията си за по-късно. Затова се опитахме да се подготвим за последните атаки. Времето вече бе на наша страна - студено и дъждовно. Организаторите ни предупреждаваха, че последните спускания към Рива дел Гарда са много хлъзгави и опасни, дайте ги насам! ;)

В първите 12 км трябваше да следваме водещ автомобил. Наклонът беше постоянно надолу и организаторите решиха, че е твърде опасно да стартираме по този начин. В подобен неутрализиран старт обикновено се очаква всеки да стои на своята позиция, но знаете какви са състезателите... Хората от 150-то място напред започнаха да ни притискат и така до старта на голямото изкачване. Сега тези "умници" се превърнаха в опасни обекти, тъй като ние можехме да караме нагоре с 20 км/ч, а те успяваха да поддържат едва 10! Както се очакваше, водещите отбори се изстреляха напред, но ние запазихме спокойствие. Просто си хванахме добър ритъм и дори направихме кратко спиране при първата чешма, за да си допълним бутилките с вода.

Както очаквах, до върха на изкачването при 1800 м вече започнахме да изпреварваме повечето от преките си съперници в класирането. Беше време да играем нашата игра, но... оооу, беше доста студено! Трябваше да се спуснем от 1800 до 500 м в дъжд при температура 11°С. Всички започнаха да треперят и бе трудно да останеш съсредоточен. Бяхме толкова щастливи, когато видяхме малко изкачване, че се хвърлихме да атакуваме на него. Следваше кратка равна част по асфалт и ние се залепихме за два други добри отбора, което направи карането по-лесно.

При 55-тия километър започна последното изкачване в TransAlp и то беше кално, много кално, така че аз атакувах. :) Кен се поизмъчи, но успя да ме следва и веднъж достигнали върха, трябваше да оцелеем в най-опасната част за деня. Уааау! Това не беше път, а просто големи натрошени скали в продължение на 1.5 км! Изглеждаха неимоверно опасни. И кой направи падане или спука гума пред нас? Да, отборът на 16 позиция във временното класиране, така че беше време да подкараме малко по-бързо... Поех лидерството при спускането, а в последните 5 км асфалт с Кен изобщо не паднахме под 40 км/ч, понякога достигахме и над 45!

Достигнахме Рива на 16 място и на същата позиция завършихме в общото класиране, така че всичко е добре, когато свършва добре!

Разбира се, атмосферата бе страхотна и много специална, след като внезапно напрежението бе изчезнало от всички състезатели. Беше време за празнуване и за скачане с велосипеди в езерото. Баня за нас и за велосипедите едновременно.

Най-накрая имахме време и за големи порции сладолед и капучино. :)

Кое, казвате, е следващото състезание? ;)


Add this to your website

Коментари

avatar pinky76
+3
 
 
Браво Уолтър и браво Кен!Много хубав и увлекателен разказ!
Пренесохте ни в Алпите и сега на мен лично много ми се ходи в тези прекрасни планини.Дали ще е на състезание или само на екскурзия няма голямо значение!
Мерси още веднъж и до нови срещи!:)
avatar sherpite
+2
 
 
Много доволен от прочетеното. Моите поздраления за Уолтър и Кен, за доброто представяне. Благодаря и на Любо, за хубавата идея да се опишат тези истории и да се представят пред нас.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 12 Август 2012 17:16 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори