Начало Събития Събития чужбина (архив) Уоутър Клепе в Craft Bike TransAlp 2012: Ден 2
Уоутър Клепе в Craft Bike TransAlp 2012: Ден 2
Написано от Уоутър Клепе    Събота, 28 Юли 2012 14:16    Печат

Имст - Ишгл: 78 км, 3274 м денивелация: Мога да карам!


Нощта беше дълга и тежка, не можех да мърдам и всичко, за което мислех, беше ден 2 и как да оцелея в него. В 6 ч станахме и се разходихме 15 минути до мястото за закуска. Беше трудно и болезнено, но все пак можех да ходя... Така че започнах да се надявам, че ще изкарам втория етап по горе-долу нормален начин. След закуската беше време да проверя по-обстойно състоянието на моя катастрофирал Ram: колелата, хмм, бяха почти кръгли ;), алуминиевото кормило беше леко изкривено надолу от дясната страна, но с изключение на това, рамката и байкът бяха непокътнати. Мисля, че дадох най-доброто от себе си, за да проверя дали прототипът на XC1 29er е годен за екстремни карания. :)

В 9 ч стартирахме и за мен беше много трудно да следваме челната група. Успях само да се залепя зад колелата на водещия женски отбор около 30-35-та позиция (тези дами са наистина бързи!). Започна първото изкачване с 1300 м денивелация и мускулите ми загряха. Можех да катеря и бях толкова щастлив! Не само бях на колелото, но дори бях малко по-бърз от моя съотборник Кен! На върха, около 2000 м, трябваше да спрем, за да заредим с вода и да хапнем нещо (това е един от големите недостатъци в сравнение с професионалистите, които никога не спират, защото имат хора навсякъде, които им подават храна и бидони с вода) и аз бях толкова ентусиазиран да помогна на Кен, че забравих да напълня моята бутилка, така че трябваше да захвърля байка и да изтичам обратно да заредя.

При спускането контузиите боляха доста повече, заради друсането, но бидейки толкова щастлив, че изобщо карам, не им обръщах внимание. Бяхме достатъчно бързи, за да настигнем същата група като при изкачването. (Водещите дами още бяха там!) Чувствах се страхотно и дори направих някои извънредни спирания за смазване на веригата, пълнене на бидони и т. н. Сега дори имаше някои хубави технични пътеки, по които се добрахме до 20-та позиция заради добрите си умения надолу (винаги е забавно да гледаш как другите ходят, докато ти можеш да караш).

Последните 20 км бяха "лъжливо равни" пътища и едва тук усетих, че бедрените ми мускули са близо до схващане. Тъй като не можех да движа стъпалата си, използвах само горните мускули за извличане на сила, но това означаваше, че те правеха всичко и бяха близо до максимума си. На по-равните части Кен трябваше да поема лидерството. Наличието на насрещен вятър и необходимостта само един от нас да работи срещу него доведе до това, че група колоездачи почти ни настигна на финала. Все пак успяхме да завършим на 22-ро място и това бе значително по-добре, отколкото се надявах.

Сега оставаше да намеря начин да опазя изтощените си крака за още 6 дни!


Add this to your website

Коментари

avatar telemark08
0
 
 
МАЧКАЙ !
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 30 Юли 2012 19:38 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори