Начало Събития Събития чужбина (архив) Craft Bike TransAlp 2012 - резултати
Craft Bike TransAlp 2012 - резултати
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 25 Юли 2012 16:43    Печат

Преди дни завърши един от най-известните многоетапни МТБ маратони в света - Craft Bike TransAlp 2012. Състезанието се проведе за 15-ти път в Алпите на територията на няколко европейски държави. Маршрутът бе с дължина 620 км и денивелация 21 000 м, разпределени в рамките на 8 дни. За първи път в маратона участва и състезател от български отбор - белгиецът Уоутър Клепе, който кара за Ram Bikes, заедно с негов белгийски приятел - Кен ван ден Булке, сформираха тима MTB Langdorp # Ram и... завършиха на 16 място в най-оспорваната и силна категория - мъжете. Уоутър участва в маратона и като репортер на МТБ-БГ, така че очаквайте подробен разказ от него за всички дни, а дотогава ви предлагаме накратко резултатите във всички категории.


Снимка: © Sportograf

Победители при мъжете (и с най-добро време във всички категории) станаха Албан Лаката (Австрия) и Роберт Менен (Германия) от отбора на Topeak Ergon. Тяхното общо време за осемте дни е 27:35:17 часа. Лаката и Менен започнаха първия ден с несполуки, но след това спечелиха 4 етапа и така си осигуриха лидерската позиция, която запазиха до края. Маркус Кауфман и Томас Щол от Centurion-Vaude/BiXS iXS завършиха на второ място, а Урс Хубер и Кони Луусер от Team Stöckli на трето.

При жените най-бързи бяха Милена Ландвинг (Швейцария) и Сали Бигъм (Великобритания). Двете състезателки на Centurion-Vaude/Topeak Ergon успяха да спечелят победи във всичките 8 етапа, спечелвайки безапелационно титлата в тази категория. Следват ги отборът Bizhub-fcf, състоящ се от Катерин Уилямсън и Луис Стопфорт, и тимът Metz-Kraftwerk на трето място - Андреа Кустер и Ангелика Никлаус.

Италианците Масимо де Бертолис и Марцио Део, също известни имена в света на маратонските дисциплини, се качиха на първото място при ветераните, а при старши ветераните (обща възраст на двамат съотборници над 100 г.) най-бързи бяха Ренато Бурх и Барти Бухер (Швейцария, BiXS Suisse).

Швейцарците Антония Уипфли и Патрик Яух от тима Gisler са победители при смесените двойки.


Add this to your website

Коментари

avatar ride_the_mountain
0
 
 
Тия са не-хора.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 25 Юли 2012 18:10 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори