Начало Събития Събития България (архив) Elevation 999 - ендуро състезание в Пампорово и Смолян, 13-14 септември 2014
Elevation 999 - ендуро състезание в Пампорово и Смолян, 13-14 септември 2014
Написано от Организаторите    Петък, 29 Август 2014 15:09    Печат

В последните седмици упорито се говореше за ендуро състезание в Пампорово и като че ли единствено оставаше да бъдат определени датите. Сега вече всичко е ясно, а любителите на този формат ще имат още една възможност да покарат два дни по страхотни пътеки. Следват подробностите от Concept Creative.


Чудесен край на един силен сезон! 
Чудихме се как подобаващо да закрием сезон 2014 във Велопарк Пампорово и какъв по-добър начин от това всички да се съберем отново по трасетата за едно страхотно ендуро състезание?! 
След всички интересни събития тази година – международното състезание от клас едно на UCI в дисциплини спускане и крос-кънтри, финалният кръг на световните форкрос серии 4X Pro Tour, първото “Whip” състезание и всички други активности през цялото лято, мислим че е време да отпразнуваме края на сезона по възможно най-добрия начин! За целта каним всички наши приятели на 13-14 септември в Пампорово, за да изпратим подобаващо вече отминаващото лято с едно изключително интересно ендуро състезание с финал в центъра на Смолян!

Ендурото е сравнително нова дисциплина в планинското колоездене, като през последните 2-3 години придобива изключителна популярност в световен мащаб. Състезанията се провеждат на няколко отделни етапа – подобно на рали формата, като състезателите са подложени на много голямо натоварване и изпитват своята издържливост.

Елевейшън 999 ще се проведе на 13-14 септември и ще включва общо шест етапа – три по избрани трасета във Велопарк Пампорово и три в посока Смолян. Последният шести етап ще бъде изключително атрактивен, защото ще включва и каране в градски условия и ще финишира в самия център на града.

Участниците в състезанието ще трябва да се преборят в рамките на един ден с над 22 километра натоварено каране през различни трасета, горски просеки, пътеки и черни пътища с обща денивелация от 2069 метра!

Елевейшън 999 ще бъде първото подобно състезание в Пампорово и региона, като организаторите съобщават, че състезанието е планирано да се проведе и догодина, като вече има подадена заявка към Международния колоездачен съюз и следващото издание на събитието ще носи точки за световната ранглиста. 

Състезанието ще се проведе в двата дни, като съботата ще бъде отредена за тренировки и квалификация в края на деня, а самото състезание ще се проведе в неделя.
След квалификациите в събота ще бъдат определени стартовите позиции за състезанието, като състезателите дали най-добри времена на квалификацията ще стартират първи.

Специално за състезанието домакините от Велопарк Пампорово, предлагат много атрактивни пакети за настаняване в 5 звездния хотел Орловец на цени от 25 лева с включена закуска, от които могат да се възползват всички състезатели и гости на курорта в дните на събитието. Всички пакети можете да видите тук -http://pamporovo.bike/bg/offers/spetsialni-oferti-za-lyato-2014-53

В състезанието ще могат да се включат ограничен брой от 120 участника. Всеки който иска да се запише за участие може да го направи тук - http://conceptcreative.org/bg/elevation999 като попълни формуляра за регистрация. 

Програма:

12.09, Петък
17:00 – 19:00 – Регистрация /Хотел Орловец/

13.09, Събота
9:00 – 12:00 – Регистрация /Хотел Орловец/
9:00 - 16:00 – Тренировки
17:00 – Квалификация*
19:00 -20:00 – Регистрация /Хотел Орловец/

*Участниците пропуснали квалификацията ще стартират след всички останали в групата си
14.09 Неделя
9:30 – Техническа конференция /Връх Снежанка/
10:10 – Елевейшън 999 
17:30 - Финал

https://www.facebook.com/events/558623327599830/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 29 Август 2014 15:52 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори