Начало Събития Събития България (архив) Шумкарска среща 2012
Шумкарска среща 2012
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 23 Октомври 2012 12:05    Печат

Дори не съм сигурен дали това е актуалното име на събитието, но участниците в първото такова каране вероятно още таят кални и вкусни спомени от едно изцяло любителско, забавно и шеговито състезание, организирано от собствениците на хижа "Партизанска песен" през 2010 г. в м. Узана. Става дума за надпревара, в която голямата награда е печено агне, което бе приготвено, докато състезателите се бъхтеха в страшна кал (събитието тогава бе организирано в началото на юни и така се случи, че обилните дъждове бяха превърнали пътищата и пътеките в кална баня).

Организаторите от х. "Партизанска песен" желаят да повторят това събитие и то да стане традиция, така че канят отново любителите на Балкана и на вкусното, прясно опечено агнешко, на 3-4 ноември 2012 г. В събота, 03.11.2012 г. ще има няколко агента (не агнета, четете внимателно!), които ще следят за доброто изпичане на агнето и изстудяването на бирата, които ще се връчат като награда за най-бързите по трасето, като след това ще се наблюдава бързо ли върви изяждането на агънцето и изпиването на биричката. За неделя 04.11.2012 г. се планува преминаването през различни шумкарски пътечки в несъстезателен формат. Присъствието е препоръчително с оглед веселото прекарване в гората.

Маршрутът за състезанието е от хижа "Партизанска песен" до хижа "Мазалат" и обратно и включва черни пътища и една страхотна пътека с дължина няколко километра, която също ще се кара и в двете посоки. Общата дължина на трасето (в двете посоки) е 19 км.

За повече информация относно организацията и резервации: 0897 952532 – Галя.

Отзиви за първото издание на мероприятието можете да прочетете в тази тема от форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=71569

Ето и няколко снимки от 2010 г. (да се надяваме, че сега условията ще са по-сухи!):


Add this to your website

Коментари

avatar digimortales
0
 
 
баси тавата
avatar rianmao
0
 
 
Агънцето и хижаря много радват :-)
avatar pupinator
0
 
 
Изглежда супер искам да дойда, ама.... Red Bull Ride The Palace...
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 23 Октомври 2012 14:23 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори