Начало Събития Събития България (архив) Изкачване на вр. Ботев на 6 август
Изкачване на вр. Ботев на 6 август
Написано от Организаторите    Вторник, 02 Август 2011 14:48    Печат

Традиционното туристическо състезание по изкачване на вр. Ботев с велосипеди ще стартира както обикновено от местността Паниците над гр. Калофер в събота, 6 август от 7:00 ч. Останалите подробности можете да видите в Наредбата, предоставена от организаторите от Българска федерация по туризъм:

ПОКАНА-НАРЕДБА

за изкачване на връх "Ботев" с велосипеди

I.  Цел и задачи: След като през 2009 г. възстановихме ежегодното изкачване на връх "Ботев" с велосипеди, да затвърдим и превърнем в традиция тази чудесна проява. Като част от тази традиция най-бързият отново ще бъде награден с учредената купа на името на загиналия трагично Хари Тевекелян /организатор на първото проведено от БФТ изкачване на върха през 2001г./. Наред с награждаването на най-бързия, всеки изкачил върха ще се разглежда като победител и ще получи грамота с изписани име и време. Проявата има за основна своя цел да популяризира планинското колоездене и да приобщи повече любители на планината към колотуристическите спортове, изискващи значително функционално натоварване.

II. Време на провеждане - 6 август 2011 г, събота.

III. Изходен пункт - гр. Калофер, м. Паниците /палатков лагер/.

  1. IV. Условия за участие:
  2. Планински велосипед в изправност,
  3. Планинска здравна застраховка,
  4. Медицинско свидетелство,
  5. Каска и ръкавици,
  6. Такса участие: 5 лв. /включва придружаваща кола, подкрепителен пункт на върха, бира и персонални грамоти на финала/

V. Особености:

Трасето е дълго 30 км с вертикална денивелация от 1660м. Изкачването на върха е възможно със 100% каране на велосипеда, но изисква много добра физическа, тактическа, техническа и кондиционална подготовка на участниците. На голямо натоварване ще бъдат подложени и велосипедите, както при изкачването, така и при спускането. Никакъв компромис не може да се допуска към гумите, спирачките, веригите и другите части по возилото. Препоръчва се на любителите на екстремното спускане да се оборудват с протектори. НОСЕНЕТО НА КАСКА И РЪКАВИЦИ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!! Засича се само времето на изкачване!

VI.  График на провеждане:

5.08. - пристигане в гр. Калофер, настаняване в палатковия лагер или в туристическата спалня в града.

5.08. след 18:00 ч. – м. Паниците /палатков лагер/: регистрация на групата на палатки, проверка на велосипедите и техническа конференция. Търсете Пеню Пенев от Сливен или Димитър Балански от Исперих

6.08. от 7:00 ч. Старт на изкачването от м. Паниците - бариерата.

Спускане от върха след кратка неутрализация на подкрепителния пункт.

Посрещане на участниците в м. Паниците, връчване на грамоти

VII.           Карта на изкачването:

http://www.bikemap.net/route/244609

VIII. Допълнителни указания:

  1. Всеки участник си поема разходите /пътни, дневни, нощувка и застраховка/, като вечерта преди старта заплаща и стартова такса от 5 лв.
  2. Записване и информация: Лазар Владиславов /0888 708639, Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Add this to your website

Коментари

avatar individual
0
 
 
И още една опция за не много напредналите...
http://www.facebook.com/event.php?eid=128322840591784
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 02 Август 2011 18:42 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори