Начало Събития Събития България (архив) Изкачване на вр. Ботев с велосипеди
Изкачване на вр. Ботев с велосипеди
Написано от Организаторите    Вторник, 20 Юли 2010 10:25    Печат

Българската федерация по туризъм кани всички любители на велосипеда и планината да покорят организирано първенеца на Стара планина. Датата е 31 юли 2010 г.

 

ПОКАНА-НАРЕДБА
за изкачване на връх "Ботев" с велосипеди

I.    Цел и задачи: След като през 2009 г. възстановихме ежегодното изкачване на връх "Ботев" с велосипеди, да затвърдим и превърнем в традиция тази чудесна проява. Като част от тази традиция най-бързият отново ще бъде награден с учредената купа на името на загиналия трагично Хари Тевекелян /организатор на първото проведено от БФТ изкачване на върха през 2001г./. Наред с награждаването на най-бързия, всеки изкачил върха ще се разглежда като победител и ще получи грамота с изписани име и време. Проявата има за основна своя цел да популяризира планинското колоездене и да приобщи повече любители на планината към велотуристическите спортове, изискващи значително функционално натоварване.

II.    Време на провеждане - 31 юли 2010 г, събота.

III.    Изходен пункт - гр. Калофер, м. Паниците /палатков лагер/.

IV.    Условия за участие:
1.    Планински велосипед в изправност,
2.    Планинска здравна застраховка,
3.    Медицинско свидетелство,
4.    Каска и ръкавици,
5.    Такса участие: 5 лв./включва придружаваща кола и подкрепителен пункт/

V.    Особености:
Трасето е дълго 30 км с вертикална денивелация от 1660 м. Изкачването на върха е възможно със 100% каране на велосипеда, но изисква много добра физическа, тактическа, техническа и кондиционална подготовка на участниците. На голямо натоварване ще бъдат подложени и велосипедите, както при изкачването, така и при спускането. Никакъв компромис не може да се допуска към гумите, спирачките, веригите и другите части по возилото. Препоръчва се на любителите на екстремното спускане да се оборудват с протектори. НОСЕНЕТО НА КАСКА И РЪКАВИЦИ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!! Засича се само времето на изкачване!

VI.    График на провеждане:
30.07., 10:00-18:00 ч. - пристигане в гр. Калофер, настаняване в палатковия лагер или в къща за гости „Стражата” в центъра на града /12 лв./
30.07. от 18:00 ч. – м. Паниците /палатков лагер/: регистрация за групата на палатки, проверка на велосипедите и техническа конференция.
30.07. от 20:00 ч. – къща за гости – механа „Стражата”: регистрация за групата от града, проверка на велосипедите и техническа конференция.
31.07. от 7:00 ч. Старт на изкачването от м. Паниците - бариерата.
Спускане от върха след кратка неутрализация на подкрепителния пункт.
Посрещане на участниците в м. Паниците, връчване на грамоти
31.07. от 14:00 ч. Закриване на проявата и награждаване.

VII.    Карта на изкачването:
http://www.bikemap.net/route/244609

VIII.    Допълнителни указания:
1.    Всеки участник си поема разходите /пътни, дневни, нощувка и застраховка/, като вечерта преди старта заплаща и стартова такса от 5 лв.
2.    Записване и информация: Лазар Владиславов /0888 708639, Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. и БФТ- 02/988 29 66 и 02/9300 531; Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


Add this to your website

Коментари

avatar freerider83
0
 
 
защо е в събота?,а не какато миналата година в неделя,има много хора които са на работа,и не могат да доидат,не може ли да се премести в неделя?
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 20 Юли 2010 10:34 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори