Начало Събития Събития 2017 С колело около Трънското ждрело | 21-22 октомври 2017
С колело около Трънското ждрело | 21-22 октомври 2017
Написано от Организаторите    Събота, 30 Септември 2017 06:22    Печат

Есента в Руй планина!


Програма

Ден 1, 21.10.17 | гр. Трън - х. Руй

Ще се съберем в 10:00 ч. в западния град Трън около площада. Ще тръгнем западно от града по асфалтов път към село Туроковци, откъдето по черни пътища ще достигнем едноименната хижа Руй, разположена на около 1500 м надморска височина в местност Козина ливада. При достатъчно време и желание от страна на групата, в следобедните часове може да направим пешеходно изкачване на вр. Руй, който отстои на 1 час от хижата. 

За днешния ден имаме каране около 18 км и около 1200 м положителна денивелация.
Терен: Асфалт, черни пътища.
Очаквано време за изминаване 3-4 часа.
------------------------------------------------------------------------------------------
Ден 2, 22.10.17 | х. Руй – Ломница – Банкя- Трън 

През днешния ден ще започнем със спускане към с. Ломница и по черни пътища ще стигнем до него. Оттам ще продължим към ждрелото на река Ерма. Преминавайки през него с велосипедите, ще достигнем село Банкя, от което по асфалт и черни пътища достигаме изходната точка - гр. Трън.

За днешния ден има около 25 км спускане до ждрелото на река Ерма, а останалите 12-15 км Джагара/Джугара. :)
Очаквано време за изминаване 2-5 часа с обяда.
В този ден участниците имат възможност да съкратят карането си, като достигнат ждрелото на р. Ерма и продължат по асфалт 3 км до град Трън, където е финалната точка.

РекламаНощувка:
Настаняваме се в х. Руй / цената на легло е от 10-15 лв. в зависимост от стаята.

Храна:

Ден 1 
Закуска - по път или на площада в Трън. 
Обяд - за дневното каране всеки си носи. 
Вечеря - ще си приготвим сами в хижата (общо пазаруване)

Ден 2
Закуска ще се постараем да направим.
Обяд: Ще се постараем да приготвим барбекю в района на ждрелото близо до реката.

Транспорт:
Ние предлагаме такъв от София (национален стадион „Васил Левски“) до Трън и обратно на цена от 20 лв. за човек и велосипед. Всеки може да стигне със собствен такъв до изходната точка гр.Трън.

Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши метеорологични условия и дъжд).

Организационната такса за събитието е 40 лв. и включва: водач/и, застраховка ''Злополука'', съпътстващ транспорт по маршрута за багаж, екипировка и извънредни ситуации.

Таксата не включва храна и нощувки!

Таксата може да бъде платена в брой на място или предварително по сметка:
Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF
Банка ДСК

Записването става задължително с изпратен мейл с три имена, ЕГН и тел. на e-mail: n.deliradev@abv.bg или на тел. 0888881245 - Нено Делирадев.

Краен срок за записване 18.10.17 г.

https://www.facebook.com/events/119499658726192/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 30 Септември 2017 06:49 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори