Начало Събития Събития 2017 Родопски уикенд с гледки към Пирин | 13-15 октомври
Родопски уикенд с гледки към Пирин | 13-15 октомври
Написано от Организаторите    Сряда, 20 Септември 2017 10:19    Печат

В средата на октомври Biking Tours ви канят в най-западната част на Родопите, където е красиво и приятно за каране през цялата година, но през есента още повече!ПРОГРАМА

Ден 0, 13.10.17 г. 
Пътуваме организирано от София до Орцево.
Пристигаме вечерта и оставаме за нощувка в къщата на Даскала и/или на палатки в къмпинга на Орцево.
Транспортът ще тръгне в 18:30 от паркинга пред Нац. стадион "Васил Левски", София
------------------------------------------------------------------------------------------
Ден 1, 14.10.17 г. | Орцево - Вищерица 

В 9:30 ч. ще тръгнем на преход, за да се насладим на красиви местности, реки, поляни и най-уникалните гледки в района. Изкачваме се по горски път до Велиишкото било над селото и дълго време следваме него. Заобикаляме няколко местни махали (Върхари и Кьорово), за да достигнем с. Бозьово - сгушено в родопските гънки, китно, малко и красиво. Преминаваме покрай него с кратка почивка и се отправяме към “Чуката на село Златарица“ - това е мястото с най-панорамната гледка към Пирин, Рила и югозападните части на Родопа планина. Разбира се, ще отделим време за снимки и да се насладим на величията в нашата Родина. След като сме заредили очите и сърцата си, продължаваме да се движим по горски и сравнително равни пътища, минавайки покрай интересни махали като Шаренци, Медени пляни и други. В края на деня ще се спуснем в долината на река Вищерица - движейки се покрай нея основно надолу, достигаме до базата на горско стопанство Вищерица, където се настаняваме за нощувка в базата и на палатки.

Днешното каране е около 38 км, очаквано време за изминаване 3-5 ч.
Терен: черни пътища.
Вода по маршрута има.
------------------------------------------------------------------------------------------
Ден 2, 15.10.17 г. | Вищерица - Ковачевица - Огняново

Изпълнен с много разнообразни терени, красиви населени места и минерални извори, денят ще започне около 9 ч сутринта. Карайки по долината на река Вищерица, след около 30-40 минути ще достигнем голям широк разклон, по който се отбиваме вдясно и по черни пътища с плавно изкачване достигаме едно от билата (тук отново гледките са съдържателни), заключено между селата Ковачевица и Рибново. Карайки известно време по билото, след кратко спускане достигаме асфалтов път, свързващ селата Осиково и Скребатно. След 3-4 км. ще се отклоним наляво по черен път, по който ще достигнем интересна панорамна и технична пътека с дължина около 3 км, която се вие точно срещу Ковачевица и слиза в река Канина. Пресичайки реката по дървен мост и избутвайки колелата около километър, ще навлезем в селото, където ще отделим време за обяд, почивка и разглеждане. Около 14-15 ч. планираме тръгване от Ковачевица по асфалт, който не след дълго напускаме и караме по изоставен, но красив стар път, който на места се превръща в пътека. Следвайки долината на река Канина, след 12.5 км или около час каране (основно спускане) достигаме с. Огняново, където се потапяме в минералните извори, след което отпътуваме организирано.

В този ден има и варианти маршрутът да бъде изцяло асфалт и далеч по-лек. Ще го решим в зависимост от регистриралите се участници.

Днешното каране е с дължина 31-42 км в зависимост от избрания вариант, с денивелация + 650 м, -1200 м. Очаквано време за изминаване 4-6 ч.
Терен: асфалт, черни пътища, технична панорамна пътека 3 км. 
Вода по маршрута има.

Реклама

Нощувки: 
Орцево: Къща за гости, цена 10 лв. Палатки1 цена 2 лв. на човек.
Г.С. Вищерица: В стаи 3-ки и 4-ки, цена 15 лв. и на палатки цена 2 лв. на човек.

Храна: 
Ден 0, вечеря в Орцево: супа боб/пилешка/; кюфтета с картофи и салата/телешко печено с картофи и салата.
Ден 1
- Закуска в Орцево: баница с кисело мляко, кафе и чай
- Обяд: всеки си носи! 
- Вечеря във Вищерица: прясна пъстърва, барбекю (пържоли на плоча) 
Ден 2
- Закуска във Вищерица: чай, пържени филии с мед
- Обяд в Ковачевица: селски магазин или ресторант Веско и Сузи.
- Вечеря: ще седнем по път да вечеряме някъде, но незнайно къде. :)
-----------------------------------------------------------------------------------------
Организационната такса за събитието е 120 лв. и включва водач/и, застраховка злополука, транспорт от София до Орцево и от Огняново до София за хора и велосипеди, както и съпътстващ транспорт за багаж, палатки, храна и екипировка!

Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Записването става на e-mail: n.deliradev@abv.bg или на тел. 0888881245 - Нено Делирадев.
Краен срок за записване 10.10.17 г.
Моля, изпращайте три имена, ЕГН и актуален тел. както и желание за настаняване и, храна! 
------------------------------------------------------------------------------------------
Внимание: групата ще бъде ограничена!!!

Този веломаршрут има туристическо-приключенски характер и е подходящ и приятен и за велосипедисти на и малко под средно ниво.

Използваме някои от пътеките, които са публикувани и описани от българския сайт за планинско колоездене www.mtb-bg.com, за което им благодарим!

Очакваме Ви !

https://www.facebook.com/events/274358236410746/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 20 Септември 2017 13:43 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори