Начало Събития Събития 2017 Грандиозен финал на Българските градски байк серии тази неделя в Пловдив
Грандиозен финал на Българските градски байк серии тази неделя в Пловдив
Написано от Организаторите    Понеделник, 18 Септември 2017 16:21    Печат

Иван Колев е победител победител в турнира за 2017

Десетки колоездачи от цяла България премериха сили в зрелищния финал на Българските градски серии за 2017! Много адреналин и силни емоции превзеха града под тепетата, който за първи път бе домакин на подобно събитие!


„Тепето Ърбан Даунхил“ бе трети, финален кръг от градските серии и предизвика някои от най-добрите родни колоездачи в оспорвана битка за призовите места. Трасето за състезанието беше изградено в парк Бунарджика и бе с дължина малко под един километър. Участниците в събитието трябваше да преминат за възможно най-кратко време през множество стълби, камъни, скокове и най-разнообразни специално изградени дървени конструкции.


В най-оспорваната категория на мъжете най-добро време за деня успя да постигне Стивиан Гатев, който премина по трасето за 1:33.33 минути и се класира първи в състезанието. На второ и трето място след него се наредиха Иван Колев и Росен Ковачев. Стиви обаче пропусна един от кръговете заради участие в чужбина, така че не успя да постигне победа и в сериите. Това направи Иван Колев, който с второто си място в Пловдив натрупа необходимия актив от точки и заслужено спечели Българските градски байк серии за втори път в историята на турнира.


При юношите най-добро време успя да постигне младата надежда на родното планинско колоездене – 14-годишният Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед, който записа време от 1:36.42 минути и освен първи в своята група, се класира и трети в общото класиране от всички участници. С две първи и едно второ места в сериите, Анчев спечели и турнира за 2017.

В категорията на мъжете над 30 години най-бърз бе Петко Димитров, който премина по състезателното трасе с време 1:46.14 минути и с победата си Пловдив стана и шампион на градските серии. До него на почетната стълбичка в неделя се наредиха основните му конкуренти за спечелването на титлата - Камен Недков и Милан Димов.

Реклама

При дамите най-добре се представи едва 13-годишната Изабела Янкова от град Тетевен, която успя да спре часовника на 2:07.25, следвана от Маргарита Христова и Биляна Беливакова. Това бе първото участие на младата състезателка в сериите, заради което тя се класира трета в турнира. Победителка в сериите за 2017 с актив от 280 точки стана Маргарита Христова.

Всички призьори в отделните категории получиха парични и предметни награди, любезно предоставени от спонсорите на събитието – М Кар BMW дилър, Европейско Училище по Икономика и Мениджмънт, Animal България, Maxbike и други.


Българските градски серии се провеждат за трета поредна година и предизвикват някой от най-добрите родни колоездачи. Трите спирки на зрелищния байк екшън в градска среда тази година бяха Габрово, Плевен и Пловдив, а повече за сериите можете да намерите на www.race-series.comAdd this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 18 Септември 2017 16:48 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори