Начало Събития Събития 2017 Стивиан Гатев бе най-бърз в румънския Национален шампионат
Стивиан Гатев бе най-бърз в румънския Национален шампионат
Написано от Светлин Гатев    Сряда, 06 Септември 2017 08:36    Печат

03.09.2017 г. Тъкмо приключи награждаването на състезанието в Румъния, и по-точно в Синая. Това е техният ДЛОШ, в който, естествено, не участваме, но бяхме учтиво поканени да се включим в група ОУПЪН.

Всъщност това бе и най-голямата група - 42 души.Втората по големина група бяха Masters - 22, Юноши - 14,деца - 6, Жени - 2, Хардтейл - 2 и най-важната група ELITE беше от 17 човека. Представители от България бяха Виктория Гончева и Стивиан Гатев.


Квалификациите преминаха в унисон с прекрасното слънчево време. Стиви финишира с най-добрия резултат (9 секунди преди вторият). а Вики, все още повлияна от бедата с извадената гума, застигнала Грег Минар, реши да изживее този вариант и върху себе си в квалификационното спускане и установи, че доста трудно може да се постигне резултат с оплетена гума в спиците.

В кратката почивка между квалификациите и финала боговете полудяха и обсипаха простосмъртните обилно с дъжд. Това промени абсолютно всичко - настроението на карачите, влажността на корените... Теренът се разкаля, нуждата от гуми за кал стана остра, лифтовете спряха, стартът бе отложен с 30 минути.

След отминаването на аварийната ситуация Стиви стартира и до средата на финала беше с най-добро време. Казвам до средата, понеже поради обилното количество дъжд финалите бяха спрени.


Обаче за зла участ Вики изостана от центъра на тежестта си и... 5 лв. Рамото ѝ решило да излиза от тялото, но Вики с бързо наместване като във филмите коригира луксацията и спортната злоба изпълни тялото с адреналин и създаде новина. Гончева даде трето време на финал в смесена категория от 42 души.

След дългото време дъжд състезанието бе отменено, като времената само на категория ELITE останаха тези от квалификациите. Всички докосваха Вики, за да се убедят че е реална. Адмирации за геройските постижения на нашите състезатели!

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 06 Септември 2017 09:39 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори