Начало Събития Събития 2017 Elevation999 2017 | Програма, карта на етапите и настаняване
Elevation999 2017 | Програма, карта на етапите и настаняване
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Вторник, 29 Август 2017 07:00    Печат

Остават броени дни до ендуро състезанието в Пампорово/Смолян/Мечи чал, в което няколко неща ще се случат за първи път:
- Състезанието ще бъде двудневно с цели осем състезателни етапа.
- В неделя карането ще се зачита и за Държавен личен и отборен шампионат по ендуро за състезателите, които имат UCI лиценз и се запишат в тази категория.


Етапи


Ако кликнете върху картата, можете да я разгледате и в по-голям размер. Това, което ще видите, са осем специални етапа и макар че между повечето от тях придвижването ще е подпомогнато от лифтове, дължината и денивелацията им недвусмислено подсказват, че това ще е едно от най-трудните ендуро състезания на родна територия.

Първият ден (събота) ще е по познатите пътеки между Пампорово и Смолян. Започваме с етапа към Смолянските езера, който обаче не е познатият от предишните години, а ще бъде доста по-различен. Вторият етап е още по-тежък - "Алиса в страната на чудесата" може наистина да ви накара да се чудите къде се намирате, когато след повече от 6 км каране по най-разнообразен терен, включително грубиянски каменни секции в края му, най-сетне пресечете финалната линия. "Невестата" е кратка, стръмна и технична пътека, а последният етап ще ви "подхлъзне" право към кръчмата "Мечото ухо", където за всеки участник ще има безплатна бира.

Придвижването обратно към Смолян е в свободен режим - ако искате, можете да карате до лифта "Смолянски езера" и да се качите с него; другият вариант е да си организирате сами транспорт с автомобил.

Неделята отново ще започне с "мъжки" етап, в който участниците ще трябва да се спуснат от вр. Снежанка чак до центъра на Пампорово (а не само до Студенец, както обикновено). Оттам ни очаква над 7 км трансфер до междинната станция на лифта Чепеларе - Мечи чал, откъдето до долу се простира вторият специален етап. За третия се качваме с лифта догоре и спускаме до междинната станция, а четвъртият отново е доста дълъг (5.5 км) и отвежда състезателите в близост до Пампорово, където трябва да се "отпишат" като успешно завършили състезанието.

Реклама

Програма

Молим всички, които не са прочели правилата на състезанието, да го направят, за да няма изненадани с нещо на място:
https://drive.google.com/open?id=0Bxc92v5dO6hQU1NIWlZhVHN4cXc

Ето я и предварителната програма:

31.08, Четвъртък

10:00 – 14:00 – Регистрация /Черния кон, плац Студенец/

10:00 – 16:00 – Свободна тренировка

1.09, Петък

9:00 – 12:00 – Регистрация /хотел Орловец/

10:00 – 16:00 – Свободна тренировка

18:00 – 20:00 – Регистрация /хотел Орловец/

2.09, Събота

8:00 – Среща и проверка на екипировката /Старт-финална зона Пампорово/

8:30 – Отправяне към старта на първи етап

9:30 – Старт на първи етап

3.09, Неделя

8:30 – Среща и проверка на екипировката /Старт-финална зона Пампорово/

9:00 – Отправяне към старта на първи етап

10:00 – Старт на първи етап

Награждаване

Настаняване

Ако все още не сте запазили място някъде, ето няколко предложения, публикувани във Facebook страницата на събитието:

Restaurant Black Horse/ Ресторант "Черният кон" - "Черният кон" се намира на плац Студенец в непосредствена близост до байк зоната и е добре познато място на повечето от вас. На място разполагат с няколко много приятни апартаменти и стаи за настаняване за около 18 човека. Снимки от мястото можете да видите тук - https://web.facebook.com/pg/blackhorsepamporovo/photos/?tab=album&album_id=829357107104227. Предложението конкретно за събитието е по 20 лева на човек на вечер. За повече информация и резервации можете да се обадите на телефон 0895473441.


- Вила Mechi Chal се намира на прекрасно място на 1830 м надморска височина над Чепеларе и предлага отлични условия за настаняване. Повече за това какво предлагат за всички участници и придружители за Elevation999 може да видите тук:  https://web.facebook.com/Vila.Mechi.Chal/photos/a.456878511016305.95444.456876441016512/1490247621012717/?type=3&theater.

- Хотел "Рожен" е едно добро бюджетно предложение. Всички, които са били при бай Иван, знаят, че там винаги ще намерят вкусна храна и спане на ниски цени.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 29 Август 2017 10:39 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори