Начало Събития Събития 2017 Велопреход по билото на Беласица 2017 | 19-20 август
Велопреход по билото на Беласица 2017 | 19-20 август
Написано от Организаторите    Петък, 21 Юли 2017 09:05    Печат


Клуб BELA Extreme отново има удоволствието да ви покани (за 7-ма поредна година) на велопрехода по билото на нашата обичана планина.

Въпреки че Беласица е малка планина, тя е чудно красива, откъдето и да я погледнеш, но най-голямо удоволствие изпитваш, когато се изкачиш на нейното било, откъдето се откриват уникални гледки към три държави, на които ще се наслаждавате в продължение на около 25 км. Това е дължината на пътя по билото в Българската ѝ част. Да не забравяме и изкачването на емблематичните върхове Конгур (1951 м) и Радомир (2029 м), а след това ни чака и дълго екстремно спускане от подножието на връх Тумба до с.Скрът.

Тръгваме на 19 август (събота) в 17.00 часа от стадиона на гр. Петрич, качваме се на хижа Конгуро, за да пренощуваме и да си прекараме както само ние си знаем.
Дължина на маршрута: 92 км (общо и за двата дни).
Денивелация: 2500 м (общо и за двата дни).
За подробности следете публикациите в събитието или на тел.: 0886 46 66 02, 0898 63 77 78

РекламаПрограма на събитието:

Ден 1, 19.08 (събота)
– тръгване в 17.00 ч. от стадиона на гр. Петрич в посока хижа "Конгуро". Дотам имаме само изкачване - 10 км асфалт и 5 км черен път. Който желае, може да се отбие и до хижа "Беласица", на 7-ми км от пътя има отбивка и се кара 1 км до хижата. Пренощуваме на х. Конгуро, където сме ви приготвили специална вечеря (животно) и забавление. В този ден ще има осигурен транспорт за багаж от града до хижата.

Ден 2, 20.08.(неделя)
– тръгване от х."Конгур" в 09.00ч. Изкачваме се до връх Конгур по път, дълъг 9 км. Там правим кратка почивка, за да се събере групата. Следва кратко спускане по пътека до подбилния път, който води за вр. Радомир и вр.Тумба. Този път е с дължина около 25 км и е сравнително равен, без сериозни изкачвания. Следващата почивка е под връх Радомир - който желае, може да се качи до върха пеша, не е много далеч. Правим още една кратка почивка в местността Демир капия, преди голямата почивка на Щаба под връх Тумба. На Щаба ще сме към 14.30 ч. и ще направим по-дълга почивка, там има студена вода, бира, дебела сянка, маси, има огнище и скара, на която може да си изпечете месо. Мястото е идеално за дълга почивка и скатаване от голямата жега. Който бърза, може да се пусне към с. Скрът (не е желателно да го прави сам). Спускането е по път с дължина 13 км, като в долната му част има опции и за преки пътеки. От Скрът до Петрич има два варианта за прибиране - или по главния асфалтов път, или по черни пътища, минаващи през подгорските села.

Организационна такса 5 лева, заплаща се на място.
Записване на тел.0886 46 66 02 Гени, 0898 63 77 78 Стойчо.

https://www.facebook.com/events/177640372774910/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 21 Юли 2017 09:38 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори