Начало Събития Събития 2017 iXS European Downhill Cup #3 | Шладминг, Австрия
iXS European Downhill Cup #3 | Шладминг, Австрия
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 19 Юни 2017 17:20    Печат


©Rick Schubert

След четириседмична почивка, сериите iXS European Downhill Cup продължиха с трети кръг в Шладминг, където отново имаше българско участие. Трасето в австрийския курорт е едно от най-популярните на Стария континент - приемало е и състезания от Световната купа, любимо е на много от топ състезателите. След кал и дъжд в петък, до неделя условията станаха перфектни за каране, а общият брой на записаните участници бе над 400 човека.

За първи път в тези серии България не просто има участие, но и подиум! Заслугата е на Виктория Гончева, която завърши на второ място в своята категория (жени до 19 години). Компания на стълбичката ѝ правеха Паула Зибаса (1 място) и Сабрина Уибмер (3 място), и двете от Австрия. Надяваме се, че Вики ще продължава да трупа опит в подобни състезания и ще постига все по-добри резултати!


©Rick Schubert

Двама българи участваха и в категорията мъже до 19 г. Денислав Ангелов завърши в средата на класирането (24 място), а Метин Качан остана по към края на списъка (51 място). Най-бърз в тяхната група е Майуолд Бакстър от Австралия.

При мъжете стартът е разделен на две - супер финал (30-те най-бързи), в който победител стана Филип Атуил (Великобритания) и малък финал, в който карат останалите. В него беше и Стивиан Гатев, който се "закова" точно на 80-а позиция, което е в средата на класирането.

Реклама

Иначе казано, вече можем да говорим за добра тенденция, при която все по-често български състезатели постигат средни времена в големи международни надпревари, поне в рамките на европейския континент. На някого това може да му се стори пресилен повод за оптимизъм, но който помни какво беше положението "едно време", бързо ще си направи сметката, че нашите вече карат по-уверено и не се чувстват на чуждестранните трасета "като в небрано лозе". Харесва ни, или не, напредъкът може да дойде само постепенно, а не изведнъж, така че ние в МТБ-БГ много се радваме на тези български участия и на резултатите от тях.

Повече информация за сериите iXS European Downhill Cup можете да намерите на адрес http://www.ixsdownhillcup.com/.


Add this to your website

Коментари

avatar brabarr
0
 
 
Браво Виктория не спирай да газиш!
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 19 Юни 2017 19:45 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори