Начало Събития Събития 2017 Botevgrad Downhill Cup 2017 | Избрани десет от Любомир Ботушаров
Botevgrad Downhill Cup 2017 | Избрани десет от Любомир Ботушаров
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 23 Април 2017 19:44    Печат

Трасето в Ботевград приятно ме изненада - скоростно и предимно гладко, то би могло да се кара с удоволствие и с АМ/ендуро велосипед, а има и удобно качване до старта по асфалтов път. Две са нещата, които могат да се приемат за предизвикателство в него. Едното са големите скокове. Всеки от тях може да се заобиколи, повечето могат и да се градират като скорост, дължина и височина, но ако искате да минете юнашката през всички, ще трябва да сте... юнаци, и то с опит, очевидно! :) Другата трудност би могла да се яви при напоителен дъжд - става дума за почвата, която е плътна, тежка и глинеста... Трудно ми е да предам със снимки красотата на трасето - може би ми лисва поглед, макар че ми се иска да обвиня обективите, облаците и разлистилата се гора.

В Botevgrad Downhill Cup 2017 видяхме и юнашко каране, и напоителен дъжд, така че предизвикателства не липсваха. Забавления също! Надявам се поне това да се вижда от следващите десет снимки...

Васил Денчев от Underground Riders впечатляваше всички с безстрашните си летежи. Въпреки че караше с твърдак, той завърши на трето място при младежите!

Изабела Янкова влетя на DH сцената с развети под каската коси и макар че бе единственото момиче в състезанието, стана ясно, че има какво да покаже с велосипеда. Да се надяваме, че ще я видим и в следващи стартове през сезона!

Имаше и скок над пътя, който бе по-труден, отколкото човек би помислил на пръв поглед - висок, доста дълъг и с попивка, която изискваше максимална увереност и прецизност. 

Реклама

Още повече ядове на участниците създаваше първият голям скок, на 200-300 м след старта. На пръсти се брояха хората, които го скачаха успешно. Внезапните спирания в ръба на попивката като че ли бяха повече...

Росен Ковачев (Gravity) се опита да играе тактически, като спря по време на квалификацията, за да даде най-лошото време там и да кара първи на финала. Това обаче не му помогна да избегне дъжда и хлъзгавото трасе - всички бяха потърпевши от внезапното влошаване на времето. То пък не му попречи да кара най-бързо и стабилно от всички, с което си осигури победата в Botevgrad Downhill Cup 2017.

Теодор Мавродиев (Vivo), както обикновено, бе завъртял бутона за агресивно каране докрай.

Стивиан Гатев пропусна състезанието заради навяхване на глезена, но баща му, не по-малко известен в DH средите, влезе в ролята на водещ и раздаде щедри и ведри лафове на всички.

Тедо разменя интересни погледи с огромните песове, които охраняваха церемонията по награждаване.


Ако желаете ваши снимки от това или което и да е друго МТБ събитие да бъдат публикувани в поредицата фотоистории "Избрани десет", свържете се с нас на info@mtb-bg.com или използвайте някой от начините, описани тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/4647-mtb-bg-contributors.Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 23 Април 2017 22:51 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори