Начало Събития Събития 2017 Пътеките над Варвара 2 - 22-23 април 2017
Пътеките над Варвара 2 - 22-23 април 2017
Написано от Организаторите    Неделя, 09 Април 2017 07:41    Печат

В момента на публикуване на това съобщение, Нено Делирадев е някъде по пътеките над Варвара с група запалени планински колоездачи. Това каране се превърна в един от хитовете в програмата на Biking Tours, затова скоро след първото издание за 2017 г. ще видим и второ, като групата отново е ограничена, така че не се чудете дълго, ако искате да участвате.


ПРОГРАМА

Ден 1 (22.04.17) Варвара – х. "Равно боре" - Варвара - връх Милеви скали - Варвара

Тръгваме в 10:00 ч. от района на комплекс "Варвара", намиращ се с. Варвара (Пазарджишко)

Ще поемем по асфалта за Велинград срещу течението на Чепинска река, за да достигнем Варварските бани. Ще караме около 4 км по асфалт, след което се отбиваме надясно по голям и стръмен черен път, за да достигнем хижа "Равно боре". Черният път е с дължина 5 км и доста голям наклон нагоре! Ще отседнем в района на хижата за обяд и по-дълга почивка, за да съберем сили за предизвикателното спускане, което сме подготвили за групата. След първото спускане ще направим трансфер до хижа "Милеви скали", откъдето ще направим второ спускане! Достигайки хижа "Милеви скали", се откриват невероятни гледки към Велинград и Ракитово, както и към красивото дефиле на Чепинска река. Наслаждаваме се на прекрасните родопски гледки и тръгваме по черен път на север, за да погледнем към билата на Средна гора. Следва скоростно спускане по черни пътища, по които достигаме местност Смъденица, а след още 2 км достигаме друга местност - Мандрата - и началото на една от пътеките, която ще ни спусне между селата Варвара и Симеоновец, където ще пием бира и, ако има време, ще направим трето спускане.

Общ маршрут: 34-44 км
Общата денивелация за деня е: 
1300 м положителна
2200 м отрицателна
-------------------------------------------------------------------------------------
Ден 2 (23.04.17) Варвара  -х. "Равно боре" - Варвара - Милеви Скали- Варвара

Отново ще се постараем да тръгнем около 10 ч. от Варвара и ще направим повторение на първия ден, като повишим малко нивото на каране по вече познатите ни пътеки. Ще караме около 4 км по асфалт, след което се отбиваме надясно по голям и стръмен черен път, за да достигнем хижа "Равно боре". Ще отседнем в района на хижата за обяд и по-дълга почивка, за да съберем сили за предизвикателното спускане, което сме подготвили за групата. След първото спускане ще направим трансфер до Милеви скали, където ще направим второ спускане!

Общата денивелация за деня е подобна на първия ден.

Вода за допълване има на 2-3 места.

Реклама

Внимание, този маршрут не е подходящ за начинаещи планински велосипедисти! Пътеките са технични и изкачванията са продължителни и стръмни. Което не означава да не опитате от най-добрите пътеки! Предвиждаме за вторите спускания да се трансферираме с бусове и платформа.

Нощувки: 
Ще спим на палатки в комплекс "Варвара" на цена от 6 лв. на палатка на човек (ползвайки санитарни възли и минерални басейни) и/или в близко хотелче на цена от 15 лв. на човек. При всички положения ще се насладим и на минералните басейни в селото.

Храна:
Храним се на свободна консумация в комплекс "Варвара", хижа "Равно боре" и селските магазини!

Транспорт: 
Организирано от нас София-Варвара-София за хора и велосипеди - допълнително заплащане 15 лв.
Всеки стига до Варвара със собствен такъв, а може и с влак до Септември. Може да помогнем и за споделено пътуване между участници. 

Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши условия и дъжд).

Организационна такса за събитието е 60 лв. и включва: водач/и, застраховка ''Злополука'', и съпътстващ транспорт за извънредни ситуации. Както и два трансфера от Варвара до Милеви скали.

Таксата не включва: нощувки, храна.

ГРУПАТА ЩЕ БЪДЕ ОГРАНИЧЕНА !!!

Таксата може да бъде платена в брой на място, или предварително по сметка:
Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Записването става на e-mail: 
n.deliradev@abv.bg или на тел. 0888881245 - Нено Делирадев.
Краен срок за записване 20.04.17 г.

https://www.facebook.com/events/1301998609895145/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 09 Април 2017 08:17 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори